Στα τέλη του 2014 αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω της ενοποίησης των Ταμείων, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί από το ΚΕΠΕ η σχετική μελέτη, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να ισχύσει η κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων, απαλλάσσοντας έτσι από την ταλαιπωρία χιλιάδες πολίτες. Παράλληλα, ενημέρωσε πως όσοι εργάζονται την τελευταία 20ετία θα μπορούν από τον Νοέμβριο του 2014 να βλέπουν τα ένσημά τους μέσω Διαδικτύου, ενώ στο τέλος του 2015 όλοι οι Έλληνες θα έχουν ηλεκτρονικό προφίλ και οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση θα γίνονται μέσω Διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις συντάξεις και τα εφάπαξ ξεκαθάρισε πως οι μεταρρυθμίσεις γίνονται και για λόγους διαφάνειας, καθώς «για χρόνια γινόταν πλιάτσικο»

Ο ίδιος απέδωσε σε «προφήτες της καταστροφής» που διασπείρουν τα όσα ακούγονται περί αδυναμίας καταβολής του εφάπαξ και όχι μόνο, τονίζοντας ότι «από 1/9/2013 έως σήμερα έχουν δοθεί 25.000 εφάπαξ και έως τα τέλη του έτους θα δοθούν άλλα 10.000 στους δημοσίους υπαλλήλους». Ωστόσο, αναγνώρισε την ύπαρξη καθυστέρησης έως και 1,5 χρόνου στην καταβολή του. Σε σχέση με τον μαθηματικό τύπο που θα ισχύσει για τον υπολογισμό του εφάπαξ και την κριτική για το γεγονός ότι μειώνει κατά πολύ το ύψος του, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι «αναδεικνύει την πραγματικότητα».

Σε ό, τι αφορά στα οικονομικά των Ταμείων, διαβεβαίωσε ότι «είμαστε εντός προϋπολογισμού για τις συντάξεις», ενώ ξεκαθάρισε ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που εφαρμόζεται στις επικουρικές δεν θα εφαρμοστεί για τις κύριες συντάξεις. Επιπλέον, γνωστοποίησε πως εξετάζεται τρόπος ώστε να δίνεται και προσωρινή επικουρική σύνταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Βρούτσης: Δεν θα θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 09:57

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης