Λάβρος κατά των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών -πλην της κυβερνήσεως Σημίτη- εμφανίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου από το βήμα του London School of Economics, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν ο ίδιος τώρα ήταν υπουργός θα έλεγε όχι στην τρόικα και στα αιτήματά της.

Ερωτηθείς για το πώς θα διαχειριζόταν ο ίδιος τη σημερινή κρίση, ο πρώην «τσάρος» χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της τρόικας αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων. «Η απάντησή μου στην τρόικα θα ήταν εν μέρει “όχι”. Πρέπει να παραδεχθώ ότι η Ελλάδα έχει κάνει λάθη, γιατί είχαμε μια σειρά από πολύ κακές κυβερνήσεις στη χώρα τα τελευταία εννιά χρόνια… Δηλαδή μετά το 2004. Δεν θα διαπραγματευόμουν όμως με την Τρόικα, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση, λέγοντας πως δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα που της προτείνει, γιατί δεν έχει όση κοινοβουλευτική δύναμη χρειάζεται.» 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να θυμίσουμε ότι βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων διαφθοράς δύο πορίσματα που συνέταξαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με το ζεύγος Παπαντωνίου.

Το πρώτο πόρισμα αφορά τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και το δεύτερο τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου, ενώ παράλληλα γίνονται έλεγχοι για την εμπλοκή του πρώην υπουργού στο σκάνδαλο των υποβρυχίων και τη σχέση του με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. Σωτήρη Εμμανουήλ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης