«Δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ κρατών» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις της Τουρκίας με ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως «μόνον η κάθε χώρα μπορεί να γνωρίζει εάν υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή όχι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κατρούγκαλος συμπλήρωσε πως στη Θράκη έχουν γίνει επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων και πως η Ελλάδα θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με τη γείτονα χώρα. Τόνισε πως στόχος της Αθήνας -με ψυχραιμία και εγρήγορση, υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά της δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο- είναι να μην τροφοδοτείται η ένταση και να υπάρχει αποκλιμάκωση.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση εκτίμησε ότι «δεν κλείνει, γιατί η κυβέρνηση αντιστέκεται στα εργασιακά και στη λήψη μέτρων λιτότητας άμεσα», υποστήριξε ότι «αυτό που ζητεί το ΔΝΤ στα εργασιακά είναι ο εργατικός κώδικας του Πινοσέτ» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μαζί με το ΔΝΤ ζητούν τη μείωση των κοινωνικών δαπανών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης