Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου, όσον αφορά τις συζητήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Προεκλογικά όλοι καμώνονται ότι ενδιαφέρονται για την ρευστότητα στην αγορά, η απουσία της οποίας στραγγαλίζει την οικονομία, κλείνει επιχειρήσεις, στέλνει στην ανεργία συμπολίτες μας. Η απόφαση διατήρησης της εκκρεμότητας ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών μέχρι τον Δεκέμβριο δεν απασχολεί κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την «προσωρινή» ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών μόνον – των «συστημικών». Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τις προθέσεις των διεκδικητών της ψήφου του ελληνικού λαού σχετικά με την τύχη των υπολοίπων: της Αγροτικής με πρακτικά μοναδικό μέτοχο το Δημόσιο, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με κύριο μέτοχο το Δημόσιο, της Αττικής με κύριο μέτοχο το Ταμείο Μηχανικών, της FBB με μέτοχο την Αγροτική, της Νέας Proton με μόνο μέτοχο το Δημόσιο. Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος προφανώς είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα εν όψει των εκλογών. Ας συμβουλευθούν την ΟΤΟΕ!

Η διαφαινόμενη κατάληξη επαναφέρει το ζήτημα της ενίσχυσης της Αγροτικής Τράπεζας και της Proton Bank (βαφτίστηκε «συστημική» δια νόμου!) με περίπου €3 δισ. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2011 πάνω από 60.000 δάνεια κίνησης των €50.000 στερήθηκε η αγορά, ένας Θεός ξέρει πόσοι άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, για να διατηρηθούν εν ζωή μη-Τράπεζες, να διατηρηθούν στελεχειακές καρέκλες, να συμμαζευτούν υπεξαιρέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης