Τις βασικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων ανέπτυξε στους ομολόγους του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, στη διάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη που διοργανώθηκε την Τρίτη στο Παρίσι.

Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε την «εξάντληση» της ελληνικής κοινωνίας από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση που έχει φθάσει την ανεργία των νέων «στα απαράδεκτα επίπεδα του 59%, ενώ η γενική ανεργία βρίσκεται στο 27%».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aντώνης Σαμαράς-Άνγκελα Μέρκελ και στο βάθος Βρούτσης

Ο κ. Σαμαράς με τους ομοτράπεζους του

Τετ-α-τετ Σαμαρά-Σούλτς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ανέπτυξε τους γενικούς άξονες των νέων πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την εργασία. Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι «πανέτοιμη» για την ολοκληρωμένη εφαρμογή των δύο βασικών προγραμμάτων για τους νέους που απαιτεί η Ευρώπη και που τιτλοφορούνται «Πρωτοβουλία για τους Νέους» και«Εγγυήσεις για τη Νεολαία».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα επιτευχθεί πλήρης εφαρμογή και των δύο προγραμμάτων από τον Ιανουάριο του 2014.

Όσον αφορά στον νομοθετικό τομέα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο θεσμό της «μαθητείας», μέσω του οποίου συνδέεται η υποχρεωτική εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Πρόκειται για ένα δυαδικό σύστημα με το οποίο ενισχύονται οι δεσμοί ανάμεσα στην εκπαίδευση και την επαγγελματική εμπειρία, τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης