Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Ισοπεδωτική» κριτική κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδας, άσκησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα. Είναι, τα δύο πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2014».

«Η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Η οπισθοδρόμηση της Ελλάδας, τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Ο απολογισμός της τελευταίας διετίας, είναι θλιβερός, το μέγεθος της καταστροφής είναι αναμφισβήτητο και η ήττα της χώρας είναι καθολική» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε επικριτικά: «Κάποιοι έχουν το θράσος να γιορτάζουν αυτήν την επέτειο. Και, ξέρουμε όλοι το ποιοι είναι αυτοί. Είναι όλοι οι βολεμένοι της Κυβέρνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η πολιτική Τσίπρα – Καμμένου δεν είναι απλώς αποτυχημένη. Είναι μία πολιτική κοινωνικά άδικη, είναι κυνική, είναι ανάλγητη. Οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν. Και βέβαια οι αδύναμοι θεσμοί καταρρακώθηκαν περαιτέρω. Και κάποιοι έχουν το θράσος να γιορτάζουν αυτή την επέτειο. Την μαύρη επέτειο όπως αυτή έχει πλέον καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί. Οι λίγοι, οι βολεμένοι. Οι κομματικοί μανδαρίνοι που ζουν παρασιτικά στις πλάτες του χειμαζόμενου ελεύθερου επαγγελματία.  Οι νεοδιορισμένοι εγκάθετοι που χρησιμοποιούν το Κράτος ως λάφυρο.

Για αυτό, δυστυχώς, ο ξέφρενος κατήφορος συνεχίζεται».Κατά την ομιλία του αποκάλεσε τη συμπλήρωση των δύο χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως «Μαύρη Επέτειο» και είπε: «Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σ’ αυτόν τον εθνικό εφιάλτη. Να βάλουμε τέλος σ’ αυτήν καταστροφική παρένθεση. Η πρώτη φορά Αριστερά ήρθε με τα πανιά της φουσκωμένα από τον άνεμο του λαϊκισμού και θα φύγει από τον άνεμο της κοινωνικής αγανάκτησης».

«Είναι προφανές πως υπάρχει μια πρωτοφανής ασυμφωνία ανάμεσα στη βούληση του λαού και την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Οι πολίτες κατάλαβαν ότι η έξοδος από την κρίση περνά από το μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων. Οι σειρήνες του λαϊκισμού έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι υπήρχε άλλος δρόμος», ανέφερε και συνέχισε:

«Όλα τα σενάρια δοκιμάστηκαν και απέτυχαν και ο λογαριασμός ανέβαινε. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δισ. και επέβαλαν φόρους 9 δισ. Πολύ περισσότερους από ό,τι ήταν απαραίτητο. Εκτέλεσαν την παραγωγική Ελλάδα και τελειώνουν σήμερα τους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και ανεβάζοντας την αντιπολιτευτική του κριτική, είπε πως ο κ. Τσίπρας παίζει την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια».

Και συνέχισε την επικριτική του ομιλία, κατά της κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Από τη μία δαιμονοποιεί το ΔΝΤ και από την άλλη με Non Paper, το Μαξίμου εκλιπαρεί για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα. και χρησιμοποίησε τρεις λέξεις: «Ψέματα, ανικανότητα, φόροι. «Αυτές» είναι που περιγράφουν την τραυματική εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Ταυτόχρονα υπογράμμισε: «Κάντε στην άκρη κ. Τσίπρα. Είμαστε έτοιμοι. Δε φοβόμαστε το βάρος της ευθύνης. Όσο πιο σύντομα φύγει ο κ. Τσίπρας τόσο πιο σύντομα θα ξημερώσει νέα ημέρα για την πατρίδα μας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε και στις «μεγάλες αλλαγές» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας επικριτικά: «Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δείτε πόσο πίσω είναι. Δείτε την επένδυση στο Ελληνικό. Δείτε τί κάνουν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Παράλληλα είπε: «Οι πολίτες έχουν καταλάβει πως μόνον η υλοποίηση τολμηρών αλλαγών θα φέρει το τέλος της λιτότητας. Η σιωπηλή πλειοψηφία το έχει αντιληφθεί. Ο λαός θέλει σήμερα μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. Ικανή να υλοποιήσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που θα οδηγήσει τη χώρα στη βιώσιμη ανάπτυξη», είπε και τόνισε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ανατείλει στην πατρίδα μας, μετά το σκοτάδι του ΣΥΡΙΖΑϊσμού. Ο λαός είναι σήμερα πολύ πιο ώριμος και πολύ πιο υπεύθυνος. Ο ιδρυτής της παράταξής μας έλεγε ότι εκεί που οι πολιτικοί δεν έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια και ο λαός δεν έχει το θάρρος να την ακούει, η Δημοκρατία δεν λειτουργεί. Δεσμεύομαι αυτό να κάνω πράξη ενώπιον του ελληνικού λαού».

Και παρατήρησε: «Η κατάσταση στη χώρα γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο απελπιστική. Η κυβέρνηση σέρνεται και παραμένει στη διγλωσσία. Κάθε καθυστέρηση σημαίνει μεγαλύτερο κόστος για τους πολίτες. Το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι αναγκαίο ώστε να μην βρεθούμε τον Ιούλιο αντιμέτωποι με ένα πιστωτικό γεγονός. Να μη ξαναζήσουμε μέρες του 2015». Παράλληλα είπε: «Το 2014 ήταν η 5η αξιολόγηση του 2ου προγράμματος που τορπίλισε ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα, τορπιλίζει τη 2η αξιολόγηση του δικού του μνημονίου, που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Η κυβέρνηση με άγνοια κινδύνου παίζει με τη φωτιά. Μάχεται με φανταστικούς ανεμόμυλους».

»Η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει την ευκαιρία στους ακραίους της Ευρώπης να επαναφέρουν τη συζήτηση για το GREXIT. Αρκετά πια με τα παιχνίδια των μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανικανότητα, η αναξιοπιστία και η διγλωσσία του κ. Τσίπρα οδηγεί τους εταίρους μας σε υπερβολικές απαιτήσεις. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται το τί διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Η κλεψύδρα αδειάζει σε βάρος μας και όσο καθυστερούν οι αλλαγές, τόσο επιβαρύνονται οι ίδιοι οι πολίτες. Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι ετερόκλητες και ανερμάτιστες», παρατήρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα είπε: «Ένα πράγμα τον απασχολεί: Η παραμονή του στην εξουσία με κάθε κόστος. Ετοιμάζεται για την επόμενη κυβίστησή του, αλλά ο χρόνος είναι καταστροφικός για την Ελλάδα. Εμείς του λέμε: Αφού δεν μπορεί, ας κάνει την άκρη. Είμαστε έτοιμοι. Όσο πιο σύντομα φύγει ο κ.Τσίπρας, τόσο πιο σύντομα θα ξημερώσει μια νέα μέρα για την πατρίδα μας. Είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τη χώρα στην πολιτική αλλαγή.

Η αυστηρή κριτική του Προέδρου της ΝΔ, επεκτάθηκε και στο «κομματικό κράτος Τσίπρα», όπως το χαρακτήρισε και το «οποίο σήμερα εκτραχύνθηκε», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. «Στα δύο χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ευτέλισαν την έννοια της ελπίδας και δηλητηρίασαν την κοινωνία με διχαστική λογική. Ο κίνδυνος είναι οι πολίτες να χάσουν την ελπίδα τους και στην έννοια της Πολιτείας».

Και υπογράμμισε: «Ένα πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος. Πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όχι όμως ο καθένας μόνος του αλλά όλοι μαζί. Η αποτυχία του κ. Τσίπρα δεν είναι αποτυχία της Ελλάδας. Η ιστορία της χώρας μας, είναι γεμάτη από θριάμβους. Στην πλάτη της δικιάς μας γενιάς πέφτει το μεγάλο βάρος για να σηκώσει ψηλά το κεφάλι η Ελλάδα. Δεν θα δώσω δικαίωμα σε κανέναν την επόμενη των εκλογών να πει ότι τον κορόιδεψα για να υφαρπάξω την ψήφο του. Εγώ δε θα γίνω πρωταγωνιστής σε βίντεο όπως αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τα δύο χρόνια Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε το τι σημαίνει μεταρρύθμιση στη διοίκηση: «Θα σημαίνει ένα κράτος φιλικό προς τον πολίτη. Μεταρρύθμιση στην υγεία σημαίνει εξυπηρέτηση και όχι συχνά εξευτελισμό των πολιτών όπως συμβαίνει στα επείγοντα. Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη σημαίνει ποιοτική απονομή της με ταχύτητα και όχι αρνησιδικία. Στη δημόσια τάξη σημαίνει ασφαλείς γειτονιές και μηδενική ανοχή σε άβατα ανομίας. Το σχέδιό μας για την ανάπτυξη είναι πρωτίστως ελληνικής έμπνευσης και πρέπει να το αγκαλιάσουν όλοι οι Έλληνες για να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη της κρίσης».

Μίλησε για το «μεγάλο» -όπως το χαρακτήρισε- άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, καλωσόρισε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος τον προερχόμενο από το Ποτάμι βουλευτή, Ιάσονα Φωτήλα. Και είπε: «Έρχονται μαζί μας άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές. Έρχονται μαζί μας, πολλές χιλιάδες δημιουργικοί Έλληνες», είπε και ξεκαθάρισε: «Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω αυτό το μεγάλο άνοιγμα, της Νέας Δημοκρατίας προς την κοινωνία».

Παράλληλα επεσήμανε: «Για μας προτεραιότητα είναι οι άνεργοι νέοι. Αυτοί είναι η «ατμομηχανή» για την ανάκαμψη της χώρας μας. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να δημιουργήσει 120.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας το χρόνο».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του: «Είμαστε με τους πολλούς και οι πολλοί είναι πλέον μαζί μας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Ανοίγει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή της Ελλάδας».

Και υπογράμμισε: «Πρέπει να εμφυσήσουμε νέα πατριωτισμό, μακριά από το στείρο εθνικισμό. Ο αγώνας αφορά συνολικά την πατρίδα μας. Να ξαναγεμίσουμε το κράτος μας με περηφάνια και αυτοπεποίθηση. Οι δυνατότητες του τόπου μας ξεπερνούν την ανικανότητα του κ. Τσίπρα. Λέω στους Έλληνες «εμπιστευτείτε μας», είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να δούμε τους Έλληνες ξανά ψηλά. Θέλω να δω να μειώνονται οι ανισότητες. Θέλω να δω ξανά την Ελλάδα μια κανονική χώρα. Τους νέους μας να γυρίζουν στην πατρίδα και όσα έμαθαν τόσα χρόνια να τα χρησιμοποιήσουν για την ανάταξη της χώρας. Αυτό είναι το μήνυμα: Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να σηκώσουν ξανά ψηλά το κεφάλι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης