Στην τελική ευθεία έχει μπει, πλέον, η προεκλογική περίοδος, με το χρόνο να μετρά αντίστροφα μέχρι την προσφυγή των πολιτών στις κάλπες, την προσεχή Κυριακή.

Οι αρχηγοί των κομμάτων βγαίνουν… στα «μπαλκόνια», επιχειρώντας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου αφενός να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και αφετέρου να κερδίσουν τη μάχη των αναποφάσιστων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο φόβος» που καλλιέργησαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «τελείωσε οριστικά».

«Την Κυριακή δεν μιλούν οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα. Την Κυριακή μιλά ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας «καθαρή εντολή» και «μια πρώτη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ» και «ίσως την τελευταία για την πατρίδα».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον ηγέτη των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την πλατεία Συντάγματος, υποστήριξε ότι «το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που κάθε μέρα λέει ο λαός μας “φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο”. Μπορεί να πει καθαρά: “Όχι τα ίδια με τους ίδιους, ούτε τα ίδια με τους άλλους”».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα είναι «”από χέρι” αντιλαϊκή».

«Η μόνη, μη μετακινούμενη ψήφος που δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ», πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την κεντρική ομιλία του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

«Την Κυριακή θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή», ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, από το Ηράκλειο της Κρήτης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των εταιριών δημοσκοπήσεων. 

«Ένα – ένα θα τα βρίσκουν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια που οδηγούν το Κίνημα στη Βουλή», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι «η νίκη» του κινήματός του «θα έρθει και πάλι από την Κρήτη».

Ο Γιώργος Παπανδρέου με υποστηρικτές του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Εξάλλου, από το Δημοτικό Γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης» του Αιγάλεω, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος, η διαφορά έχει εκτιναχθεί πάνω από τις 8 μονάδες».

Επιπλέον, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι  «το αναγκαίο καλό» και ο «εγγυητής σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», ενώ αναφέρθηκε στις βασικές πτυχές του προγράμματός του για την οικονομία, την ανεργία, και τον αγροτικό τομέα.

Ο Πάνος Καμμένος στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης» του Αιγάλεω

Να σημειωθεί ότι ο… μαραθώνιος των ομιλιών «κλείνει» με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του του Ταε Κβο Ντο, στο Φάληρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης