Μετά από δυόμιση ώρες, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου είπε πως «Οι συζητήσεις με την τρόικα θα καταλήξουν αναγκαστικά σε συμφωνία. Θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό. Υπάρχουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικοί καρποί. Τα άλλα ζητήματα είναι ήσσονος σημασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ζήτημα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για να τους ενημερώσει για τα θέματα που μένουν ανοιχτά με βασικά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το θέμα των τραπεζών.

Ο υπουργός οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ότι «αυτό που προσπαθούμε είναι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου να έχουμε αν όχι μια τελική συμφωνία μια καλή έκθεση προόδου που να δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε αμέσως μετά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγεφύρωτο δεν είναι τίποτε, προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διάφορες μας», πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετατόπισης του ζητήματος των τραπεζών στην έκθεση, απάντησε λέγοντας ότι «εμείς έχουμε τις θέσεις μας και θα τις εκφράσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης