«Δεν είναι στις προθέσεις μας οι μονομερείς ενέργειες», αλλά «πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ποια είναι τα όπλα της χώρας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας την επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα.

«Πρέπει να αποφασίσουμε να χρησιμοποιούμε τις λέξεις με το πραγματικό τους περιεχόμενο. Δεν κάνει καμία διαπραγμάτευση η κυβέρνηση. Η τρόικα έρχεται φέρνοντας μαζί της τις καινούργιες απαιτήσεις σε σχέση με τις υποχρεώσεις μας τις μνημονιακές. Αφορούν στην περιβόητη “μικρή ΔΕΗ”, δηλαδή πώς θα τη σαλαμοποιήσουν και θα εκχωρήσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα ένα μέρος της, και από την άλλη τις περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές γύρω από το γάλα και δεν ξέρω τι άλλα… τα οποία θα εξοντώσουν τελείως τη μικρή παραγωγή που υπάρχει στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναφέρει ότι «εμείς έχουμε πει σε όλους τους τόνους, όχι μόνο τώρα, ότι θα επιδιώξουμε, θα προκαλέσουμε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να συζητήσουμε την προσέγγιση στο ελληνικό πρόβλημα μέσα από τη διαμόρφωση μιας γενικότερης ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα ζητήματα της δημοσιονομικής κρίσης. Αυτό ως επιλογή πρέπει να γίνει. Τι έχουμε αυτήν τη στιγμή στη συζήτηση αυτή “υπέρ μας”; Τη δεινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, και την παταγώδη αποτυχία αυτού του κατ’ ευφημισμού προγράμματος βοήθειας».

Κατά τον κ. Σκουρλέτη, από την επομένη μίας επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ «θα ξεκινήσει για πρώτη φορά η διαπραγμάτευση των μνημονιακών συμβάσεων. Στο τραπέζι είναι η πρότασή μας για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, η διαμόρφωση ενός ανορθωτικού προγράμματος για την ελληνική οικονομία. Δεν έχω ακούσει για καμία πολιτική και σχεδιασμό για την ελληνική οικονομία. Το μόνο που ακούω είναι για τα προαπαιτούμενα που είχε πει ο ΟΟΣΑ, τα προαπαιτούμενα που θέλει το ΔΝΤ, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης