Ως πρόταση «συμβιβασμού» για την επίτευξη επωφελούς συμφωνίας με τους πιστωτές χαρακτήρισε το κείμενο των 47 σελίδων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει το σχετικό κείμενο από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός έκανε λόγο για ένα κείμενο «το οποίο αποτελεί απόρροια συμβιβασμού κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους θεσμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια πρόταση της κυβέρνησης κατ΄ ελάχιστον προκειμένου να βρεθεί μια επωφελής συμφωνία για την ελληνική πλευρά. Αυτά τα πλαίσια της συμφωνίας θα τα συζητήσουμε στη Βουλή και στα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι όμως της ώρας διότι περιμένουμε την τελική συμφωνία» είπε ο Λαφαζάνης.:

Αναφερόμενος στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε ότι «την πολιτική μας δεν θα την υπαγορεύει η τρόικα και οι διάφοροι κηδεμόνες. Την πολιτική μας δεν θα την καθορίζουν ούτε οι ΗΠΑ, ούτε οι Γερμανοί. Θα την καθορίζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας του λαού».

Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης αντιπαρέβαλε την ενεργειακή πολιτική της ΝΔ με εκείνη της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς δεν θέλουμε να πουλήσουμε την ΔΕΗ. Αν ο λαός δεν είχε αποφανθεί για τα πεπραγμένα σας στις εκλογές της 25ης Γενάρη, η ΔΕΗ τώρα θα είχε πουληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Εμείς δεν θέλουμε να πουλήσουμε τον ΑΔΜΗΕ. Εμείς δεν προσπαθήσαμε να πουλήσουμε τον ΔΕΣΦΑ. Εσείς τον πουλήσατε και κακώς λέτε για αποκρατικοποίηση, αλλά στο αζέρικο δημόσιο. Εμείς σεβόμαστε απολύτως την ανεξαρτησία της ΡΑΕ. ‘Οπου νομίζουμε ότι οι αποφάσεις της ΡΑΕ δεν είναι επωφελείς για τα λαϊκά συμφέροντα, μπορούμε να παρεμβαίνουμε για να τις αλλάζουμε», είπε.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις θέσεις του κ. Λαφαζάνη συνεργάτες του, τόνιζαν ότι «αυτά που μεταδόθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με όσα είπε ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πράγμα άλλωστε που μπορεί να διαπιστωθεί από την προσεκτική ανάγνωση των πρακτικών της Βουλής.

»Ο Π. Λαφαζάνης στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τόνισε κάτι πολύ διαφορετικό: ότι τις πάγιες απόψεις του, όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τις παραπάνω θέσεις και τη συνολική “κυβερνητική πρόταση”, θα τις εκφράσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες και κακόγουστες εντυπωσιοθηρίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης