Με αμηχανία τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσαν τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ανταλλάσσει «πυρά» με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, με αφορμή τις νέες διατάξεις του σχεδίου νόμου για την Αρχή Συντονισμού Πτήσεων που αφορούν στο ΤΕΕ.

Τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ο Απόστολος Κακλαμάνης τις χαρακτήρισε ως σκανδαλώδεις και απαίτησε από τον υπουργό να τις αποσύρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του ο υπουργός Μεταφορών απάντησε: «Ο ρόλος μου δεν είναι να υπερασπίζομαι κάποια κλαδικά συμφέροντα. Αντιδρούν κάποιοι διότι υπάρχουν οι “απ’ έξω” που δεν θέλουν να γίνει τίποτα. Έχουμε ένα ΤΕΕ που το ξεπέρασε η εποχή του, κλείνει, διαλύεται».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε: «Δεν το δέχομαι και δεν το παίρνω πίσω και θα επιμείνω μέχρι τέλους, αλλιώς δεν θα είμαι άξιος να υπηρετώ τον ρόλο του υπουργού». «Κανένα σκάνδαλο δεν υπάρχει. Το σκάνδαλο υπάρχει στο μυαλό αυτών που δεν θέλουν να περάσει η διάταξη» πρόσθεσε.

Με οργή απάντησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής στις δηλώσεις αυτές του υπουργού λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης όφειλε «τη γλώσσα να τη βουτάει στο μυαλό πριν μιλήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ντροπή να χρησιμοποιείται η μομφή ότι αυτά που λέγονται εδώ είναι αυτά που λέγονται απ’ έξω» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «οι διατάξεις αυτές είχαν δοθεί από μανδαρίνους του υπουργείου σας που είναι στον πυρήνα της διοίκησης του ΤΕΕ και τότε ο κ. Βορίδης προς τιμήν του τις απέσυρε και έρχεστε τώρα εσείς ο γενναίος και λέτε “όχι”».

Σημειώνεται ότι οι διατάξεις προβλέπουν τη συμμετοχή του ΤΕΕ σε Ανώνυμες Εταιρείες ή σε ΝΠΙΔ με σκοπό την πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων, τη μελέτη και αδειοδότηση των τεχνικών έργων, την εκτέλεση μελετών και την τιμολόγηση δημοσίων και ιδιωτικών έργων κ.λπ. Το ΤΕΕ μπορεί να ιδρύει επιστημονικά ή επαγγελματικά τμήματα που θα δύνανται να συμμετάσχουν σε αυτά και άτομα που δεν είναι μέλη του, καθώς και να εγγράφει στα μητρώα του κάθε πρόσωπο ή φορέα που ασκεί τεχνικό επάγγελμα.

Τις ίδιες ρυθμίσεις τις είχε αποσύρει έπειτα από πιέσεις ο πρώην υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης