Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με αφορμή τις συλλήψεις των νεαρών που διαμαρτύρονταν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Αθανασίου κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι καπηλεύεται, για λόγους εντυπωσιασμού, ένα θλιβερό γεγονός που συνέβη στο Φαρμακονήσι, προδικάζοντας τις δικαστικές έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, ενώ καταγγέλλει χωρίς στοιχεία, αστυνομική βία και πρόσθεσε ότι «οι συμπεριφορές αυτές δεν τιμούν το Κοινοβούλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η κα. Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι η αστυνομία ασκώντας βία και καταπατώντας σειρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνέλαβε 47 νέους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «τόλμησαν να αμφισβητήσουν την απάνθρωπη πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας με τα λευκά φέρετρα», τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, ενώ δεν επετράπη στους συνηγόρους τους να τους πλησιάσουν.

«Δεν έχω γνώση για το θέμα, θα το ερευνήσω. Δεν μπορεί, όμως, εσείς να το θεωρείτε ως δεδομένο. Μην καπηλεύεστε γεγονότα για λόγους εντυπώσεων. Εκτός και αν η βοήθεια, που ζητήσατε, είναι σαν αυτή που ζητήσατε έξω από την ΕΡΤ» ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Με το που άκουσε ΕΡΤ η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ζάπινγκ σε ταινία αστυνομικής βίας. «Ντροπή σας! Επειδή κάνατε έναν υπαινιγμό, σας εύχομαι να μην υποστείτε την αστυνομική βία. Έπρεπε να ντρέπεστε! Ποικίλλει κατά το δοκούν η αντίληψή σας για τα γεγονότα. Γιατί για την ΕΡΤ βγάλατε πόρισμα» είπε η Βουλευτίνα της αριστεράς.

Έξω από τα ρούχα της βγήκε και η Λιάνα Κανέλλη ακούγοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να λέει ότι «όποιος δεν τοποθετηθεί για τα επεισόδια έξω από το γραφείο του κ.Βαρβιτσιώτη, θα είναι συνένοχος».

«Αν ασκήθηκε ή όχι αστυνομική βία δεν μπορώ να είμαι γνώστης των γεγονότων. Λίγη σεμνότητα και προσοχή σε κατηγορίες περί συνενοχής, για πράγματα που γίνονται εκτός Βουλής και για τα οποία δεν έχουμε ακριβή γνώση. Αντιγυρίζω την κατηγορία και τη μομφή περί συνενοχής, ως αερολογική και ανυπόστατη» αντέτεινε η κυρία Κανέλλη.

Παρέμβαση Ρήγα, Κουκουλόπουλου, Βορίδη, Τσούκαλη

Επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσαν δύο Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας και Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Αν κάποιος δεν σέβεται τους θεσμούς, δεν σέβεται τον εαυτό του. Δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις αλλά χυδαίοι άνθρωποι. Και η Βουλή ατύχησε να έχει και χυδαίες παρουσίες» σχολίασε ο Παναγιώτης Ρήγας.

«Μπορεί να σκούζετε όσο θέλετε χωρίς στοιχεία στην στρατευμένη σας αντίληψη. Όσο κι αν “τζιρίζετε” και όσο κι αν σκούζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν είστε αξιόπιστη και δεν σας ακούμε. Προφανώς στοχεύετε πάλι στον επικοινωνιακό εξτρεμισμό» είπε απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης σχολίασε πως «τα όρια έχουν χαθεί από όλες τις πτέρυγες».

Να επισημάνουμε ότι ο κύκλος της αντιπαράθεσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τους Βουλευτές της συγκυβέρνησης ξεκίνησε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου είχε μια σκληρή λεκτική σύγκρουση με τον Αναστάσιο Νεράντζη που προήδρευε της Επιτροπής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης