Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά τα πώς θα γίνει, δηλώνει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε συνέντευξή του στη Le Monde, o Κερέ εκτιμά ότι ο κίνδυνος του Grexit έχει παρακαμφθεί, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημειώνει ότι τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης είναι προετοιμασμένα να παράσχουν μια πρωτοφανή οικονομική στήριξη στην Ελλάδα, όχι όμως και με κάθε κόστος. Όπως δε λέει, η ΕΚΤ παραμένει προσηλωμένη σε αυτά που έχει δεσμευτεί για την Ελλάδα, η οποία πάντως θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που της έχουν ζητηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, για το τι θα γίνει με το ελληνικό χρέος, ο κ. Κερέ αναφέρει: «Δεν υπάρχει πλέον αντιπαράθεση ως προς αυτό. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συζητήσουν για το ελληνικό χρέος», εξηγεί ωστόσο πως «το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος, αλλά πώς να το κάνουμε αυτό, ώστε να είναι επωφελές για την ελληνική οικονομία. Όποια μορφή και αν πάρει η αναδιάρθρωση του χρέους, το σημαντικό παραμένει να είναι η εφαρμογή των μέτρων που θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και θα εγγυηθούν τη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης