Της Άντζελας Πεϊτση

Τη θετική προσωπική του άποψη, αναφορικά με τις κινήσεις του νέου προέδρου της ΝΔ, κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Γραμματέας της ΓΣΣΕ, Νίκος Κιουτσούκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr, επικρότησε τόσο το ανοιχτό προσκλητήριο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς τους πολίτες όσο και την οριοθέτηση της ιδεολογικής πολιτικής της ΝΔ, αυτής, του μεσαίου χώρο. Ξεκαθάρισε πως δεν έφυγε ποτέ από την παράταξη που ανήκει κρίνοντας ωστόσο αυστηρά την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του κόμματος. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ετοιμάζουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ενόψει των εγκαινίων της 80ης ΔΕΘ, ΔΑΚΕ Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, δηλώνουν «παρών» με σημείο συνάντησης, το Άγαλμα Βενιζέλου, στις 18:00 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου.

ΕΡ. Κ. Κιουτσούκη, νέος πρόεδρος στη Ν.Δ. Πως κρίνεται την αλλαγή αυτή;

ΑΠ.: Το κυρίαρχο είναι πως ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απηύθυνε προσκλητήριο όχι μόνον στελεχών αλλά και σε όλους τους έλληνες, οριοθετώντας το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της παράταξης. Αυτό δεν είναι άλλο, από τον μεσαίο χώρο που ενσαρκώνεται στο ριζοσπαστικό – μεταρρυθμιστικό κέντρο. Προτάσσει το μέτρο και τη μετριοπάθεια. Απορρίπτει τα ακραία και τους ακραίους. Είναι υπέρμαχος της εθνικής ενότητας και της συμφιλίωσης απορρίπτοντας τα διχαστικά διλήμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερ. Υπάρχει ταύτιση με τα όσα απαρέγκλιτα υποστηρίζει η ΔΑΚΕ, όλα αυτά τα χρόνια;

ΑΠ: Αυτή η επιστροφή στις ιδεολογικό-πολιτικές μας ρίζες, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Η ΔΑΚΕ ήταν είναι και παραμένει η συνδικαλιστική παράταξη που έχει ταυτίσει την πορεία της, ιδεολογικά με την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Επενδύει στις λύσεις των προβλημάτων και «όχι» στα προβλήματα. Στηρίζει τα δίκαια των εργαζομένων και αγωνίζεται γι’ αυτά, μένοντας σταθερά και αταλάντευτα κατά των μνημονιακών πολιτικών. Διεκδικεί εντός και εκτός Ελλάδος, την επαναφορά της χώρας μας στην ευρωπαϊκή κοινότητα και στην επαναφορά των κατηργημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Ακριβώς πάνω στη βάση των ευρωπαϊκών συνθηκών και των ευρωπαϊκών συμβάσεων.

ΕΡ: Σήμερα «η ατμόσφαιρα» το εσωτερικό της συνδικαλιστικής σας παράταξης σε ποιο επίπεδο βρίσκεται;

ΑΠ: Το κλίμα το χαρακτηρίζω ως «καλό». Είμαι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού εκείνοι που διαφωνούν με τις επιλογές της ηγεσίας της ΔΑΚΕ. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν, πως σε μία δημοκρατική παράταξη, όπως η δική μας, που έχει όργανα και λαμβάνονται αποφάσεις, οι μειοψηφίες πρέπει να ακολουθούν τις πλειοψηφίες.

ΕΡ: Θα επιστρέψτε στη Νέα Δημοκρατία;

ΑΠ: Ουδέποτε έφυγα από τη ΝΔ. Δυστυχώς, η προηγούμενη ηγεσία είχε ξεφύγει από τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.

ΕΡ: Υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής σας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας;

ΑΠ: Δεν μου έκανε κανείς μία τέτοια πρόταση. Αν μου γινόταν θα ήταν τιμητικό αλλά δε σκοπεύω να είμαι υποψήφιος, αλλά παραμένω «συνδικαλιστής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης