«Στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να αδειάσει ο πρόχειρος καταυλισμός στην Ειδομένη» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του MEGA, ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε ότι την τελευταία εβδομάδα μετακινήθηκαν 2.500 άτομα από την Ειδομένη προς κέντρα φιλοξενίας και τη Δευτέρα μερικές εκατοντάδες ακόμη. «Σήμερα υπάρχουν επαρκείς και αξιοπρεπείς χώροι για να διαμείνουν οι άνθρωποι αυτοί, επτά στεγασμένοι και δύο με σκηνές νοτίως των συνόρων» διευκρίνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από την Ειδομένη, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι «σε τέτοιες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περιοριστικά μέτρα», για να συμπληρώσει ότι στην πρώτη φάση της επιχείρησης «δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πολλές κάμερες».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι «καταλαβαίνουν ότι τα περιθώρια να συνεχιστεί το ταξίδι στην Ευρώπη είναι περιορισμένα».

Διαβάστε επίσης:
Αδειάζει η Ειδομένη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης