Την ελπίδα οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να καταφέρουν σύντομα να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνασπισμού εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Όλι Ρεν.

Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις είπε ο επίτροπος Οικονομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον οι δυσοίωνες προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, ο Όλι Ρεν απάντησε πως δεν συμφωνεί, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία. Για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι η χώρα μας ζούσε επί μια δεκαετία πέρα από τις δυνατότητές της, βασισμένη στον δανεισμό – κατάσταση η οποία, όπως είπε, δεν ήταν βιώσιμη και η Ελλάδα έπρεπε να λάβει μέτρα, για να αποκαταστήσει τα δημοσιοοικονομικά της.

Καταλήγοντας, ο κ. Ρεν σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα και η Ευρωζώνη υποστήριξαν την Ελλάδα με πολύ σημαντικά ποσά, προκειμένου η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί σε βιώσιμα επίπεδα.

πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης