Υπό τις επικρίσεις στελεχών της ΝΔ να εντείνονται για την άκαιρη εκλογική αναμέτρησης σε περίοδο απίστευτα σκληρή για τη χώρα και τους πολίτες, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία κλιμακώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία σε μότο… αντιμνημονιακό.

Οι έριδες των περασμένων εβδομάδων περί ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος, διαφάνειας ή αδιαφάνειας στη οργάνωση των εκλογών και άλλων διαδικαστικών τριβών έχουν δώσει τη θέση τους στη μάχη για τον …καλύτερο αντιμνημονιακό αρχηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέτωπο αυτό κερδισμένος φαίνεται ο μεταβατικός πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή προκήρυξης των εσωκομματικών εκλογών, επέμενε …κοινοβουλευτικά. Η εκτίμησή του ότι εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου είναι η καλύτερη πολιτική καμπάνια αποδεικνύεται έως τώρα κορθή επιλογή. Οι μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις του δίνουν σαφές προβάδισμα στη κούρσα της διαδοχής έναντι των συνυποψηφίων του. Μεγαλύτερο είναι το άνοιγμα της ψαλίδας στους ψηφοφόρους που τον περασμένο Σεπτέμβριο ψήφισαν ΝΔ, ενώ κλείνει εκαφρώς στο γενικό σύνολο των ψηφοφόρων.

Σταθερά δεύτερος στις εκτιμήσεις των πολιτών είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πολιτικά αλλά και ως προς το εσωκομματικό σκηνικό, θα έχει η παρουσία και των τεσσάρων στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μαδρίτη την Πέμπτη22 Οκτωβρίου, προσκεκλημένοι του Μαριάνο Ραχόι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μαδρίτη θα βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς, προσκεκλημένος επίσης του Ραχόι, γεγονός που κατά πηγές της Συγγρού αποδεικνύει το ειδικό βάρος που έχει ακόμα ο πρώην πρωθυπουργός στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Ο κ. Σαμαράς θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα” Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση:Η απειλή του λαικϊσμού στις σύγχρονες κοινωνίες”.

Το “παρόν” στο ΕΛΚ θα δώσει και η Ντόρα Μπακογιάννη που είχε διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος το 2009.

Το κοινό ταξίδι στη Μαδρίτη θα καταδείξει πόσο «έντιμη» και σταθερή είναι η εκεχειρία στη ΝΔ που μετά κόπων και βασάνων επιτεύχθηκε μετά την έφοδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης