Διμερής συνεργασία και ευρωπαϊκά θέματα με έμφαση στο προσφυγικό ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Πολωνό ομόλογό του Βίτολτ Βαστσικόφκι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί, όπως τονίστηκε, είχαν την ευκαιρία για μία ουσιαστική και αναλυτική ανταλλαγή απόψεων που ανοίγει και τον δρόμο για ανάπτυξη της περαιτέρω συνεργασίας των δύο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες το 2019 θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την Λιβύη και τη Συρία, το ΝΑΤΟ, καθώς και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη, αλλά κυρίως στην ΕΕ και το Brexit ιδιαίτερα αναλυτικά. Ειδικότερα για την Ευρώπη εκφράστηκε η ανάγκη να επιστρέψει στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της διεύρυνσης, και να αποτελεί στόχο για όλα τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν σε αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για μας η Πολωνία είναι μια μεγάλη και σημαντική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νιώθουμε μεγάλη χαρά που συμβάλαμε με τη δουλειά που κάναμε ως Προεδρία πριν από 13 χρόνια στην ένταξη της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο κ. Κοτζιάς στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την κατ΄ ιδίαν συνάντηση και τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. «Με την Πολωνία έχουμε κοινές αγωνίες για το μέλλον της Ευρώπης και για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών», προσέθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης