«Μόνο εάν η Ελλάδα επιδείξει τάσεις αυτοκτονίας δεν θα είναι ομαλή η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο» δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος συμμετείχε σε γύρο διαβουλεύσεων με υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες έξι υπουργείων από Γερμανία και Ελλάδα.

Ο κ. Κούρκουλας, σε συνέντευξή του στην Deutche Welle, αναφέρθηκε στη χρονική περίοδο μέχρι την 8η Δεκεμβρίου, όταν και θα ληφθούν αποφάσεις για έξοδο από το μνημόνιο, και εκτίμησε ότι απαιτείται αποδραματοποίηση της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε φάει τον γάιδαρο, μας μένει η ουρά, και δεν νομίζω ότι θα κολλήσουμε στην ουρά. Εκτός αν οι ίδιοι δείξουμε τάσεις αυτοκτονίας. Νομίζω ότι και οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τις θυσίες και τα επιτεύγματα ιδίως στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά όχι μόνο, και σε θέματα μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης», σημείωσε.

Και κατέληξε αναφερόμενος στο θέμα των μεταρρυθμίσεων για το οποίο τόνισε ότι «θα συνεχίσει να είναι πρωταρχικό, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη” η οποία και “λειτουργεί σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και χωρίς συνεχείς μεταρρυθμίσεις που να εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα, καμιά χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει στο σημερινό κόσμο».

Επιπρόσθετα, προανήγγειλε το ξεκίνημα από του χρόνου της λειτουργίας του Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη, στο πρότυπο της γερμανικής KfW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε οι καθυστερήσεις για την ίδρυσή του οφείλονται καθαρά στην ελληνική πλευρά κάνοντας λόγο για το μόνιμο μελανό σημείο των συναντήσεων της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης από τότε σχεδόν που ξεκίνησε το 2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης