Στην Αλγερία, από την οποία η Ελλάδα προμηθεύεται το 15% του εισαγόμενου φυσικού αερίου και με την οποία διατηρεί ένα ισορροπημένο εμπορικό ισοζύγιο της τάξης των 700 εκατ. ευρώ, βρίσκεται από σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημ. Κούρκουλας.

Με την επίσκεψή του αυτή, για τη συμμετοχή του σε επιχειρηματικό φόρουμ που οργανώνεται στη συνέχεια πρωτοβουλίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κούρκουλας κρατά έναν ρυθμό στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, δίνοντας συνέχεια στις επαφές που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες της Αλγερίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αλγερία, ο κ. Κούρκουλας θα συνοδεύεται από εκπροσώπους 27 μεγάλων επιχειρήσεων (Alumil, Intracom, METKA, ETEM- Viohalco, Terna, Kleemann, Corinth Pipeworks, Nireus κλπ) που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια και τα πετρελαιοειδή, στην κατασκευή δομικών υλικών, τροφίμων, λιανικού εμπορίου, στη μακροηλεκτρονική και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Στο πλαίσιο του φόρουμ θα υπογραφεί συμφωνία ίδρυσης επιχειρηματικού συμβουλίου (ανάμεσα στον ΣΕΒ και τον αντίστοιχο φορέα της Αλγερίας) προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης των ευκαιριών που διαφαίνονται στις διμερείς σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αλγέρι, ο κ. Κούρκουλας θα συναντηθεί με:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • τον υπουργό Βιομηχανίας και φυσικών πόρων, Μπουσουαρέμπ Αμπντεσλάμ (Bouchouareb Abdeslam)
  • τον υπουργό Ενέργειας Γιούσφι Γιούσεφ (Yousfi Youcef)
  • τον υπουργό Δημοσίων έργων Κάντι Αμπντελκαντέρ (Kadi Abkelkader) και
  • τον υπουργό Οικισμού Χωροταξίας και Πόλεων Τεμπούν Αμπντελματζίντ (Tebboune Abdelmadjid).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης