«Χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα. Δεν επαρκούν αυτά που έχουν μέχρι στιγμής παρθεί» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μετέβη στην Κεφαλλονιά.

Όπως δήλωσε, «χρειάζεται οι άνθρωποι να αποζημιωθούν για όλες τις καταστροφές που έχουν συμβεί, από τις οικοσυσκευές μέχρι τα σπίτια που έχουν καταστραφεί και είναι σε μεγάλη έκταση, αλλά και εκεί που έχουν υποστεί επιμέρους ζημιές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε να μην υπάρχει κανένα χαράτσι, κανένας φόρος και τα χρέη τους να παραγραφούν, όχι μόνο για τους επόμενους μήνες ή μόνο για το 2014, αλλά οριστικά για όλους τους πληγέντες.

Όπως είπε, «αυτό θα ήταν μια ανακούφιση, θα ήταν μια λύση, προσωρινή μεν, για να μπορέσει ο κάθε άνθρωπος, η κάθε λαϊκή οικογένεια να σταθεί στα πόδια της, ο κάθε επαγγελματίας να μπορέσει να φτιάξει το μαγαζί του και, βέβαια, να επιδιορθώσει, να φτιάξει το σπίτι του».

Παράλληλα, ο γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε να επιλυθούν τα προβλήματα που σχετίζονται είτε με το νοσοκομείο είτε με την ιατρική, φαρμακευτική περίθαλψη και το γηροκομείο που έχει υποστεί ζημιές, αλλά και να διορθωθούν τα προβλήματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ζήτησε να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους μαθητές που επλήγησαν από τον σεισμό σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις σε δύο μήνες με αυτήν την ψυχολογική κατάσταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης