Με ψήφους 178 υπέρ του «Ναι» έναντι 120 υπέρ του «Οχι» και δύο απών η Βουλή ενέκρινε τα ξημερώματα της Κυριακής την πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Έτσι η Ελλάδα οδηγείται στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με το ερώτημα «Ναι» ή «Όχι» στην πρόταση των δανειστών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το πρακτικό της διαδικασίας στη Βουλή για να το υπογράψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα το Σάββατο, το Eurogroup τράβηξε κόκκινη γραμμή στο πρόγραμμα, με το οποίο η ευρωζώνη στήριζε χρηματοδοτικά την Ελλάδα, αποφασίζοντας ότι δεν θα παραταθεί μετά το βράδυ της Τρίτης, που λήγει η ισχύς του, όπως ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η διακοπή του προγράμματος σημαίνει ότι η τελευταία του δόση δεν θα εισπραχθεί από την Ελλάδα , η οποία την Τρίτη πρέπει να πληρώσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δόση ύψους 1,6 δισ ευρώ.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση. Η συνεδρίαση θα κρίνει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών τις επόμενες μέρες. Όπως επεσήμανε η ανακοίνωση που εξέδωσε το συμβούλιο « η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις».

Παράλληλα, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι σχεδιάζεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους η διεξαγωγή εκτάκτου συνόδου κορυφής για σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης