Σε δημοσίευμά της, η ιταλική «La Stampa» υποστηρίζει ότι Βερολίνο και Φραγκφούρτη επεξεργάζονται ένα σχέδιο Β’ για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει χρεοκοπία χωρίς έξοδο από την ευρωζώνη.
Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη εισαγωγή ενός είδους μίνι – ελέγχων, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της «ανθρωπιστικής κρίσης» και ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση των τραπεζών παρέχοντας ταυτόχρονα βοήθεια στον πληθυσμό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το έκτακτο σχέδιο θα απαιτούσε ενδεχομένως μια κυβερνητική αλλαγή, ή ακόμα και μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα μάλιστα υπενθυμίζει την συνέντευξη του προέδρου της Bundesbank, Jens Weidmann στο περιοδικό Focus, που μεταξύ άλλων τόνιζε ότι «αν ένα κράτος μέλος αποφασίσει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να σταματήσει να πληρώνει τους πιστωτές του, τότε η άτακτη χρεοκοπία θα είναι αναπόφευκτη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η προθεσμία που τρομοκρατεί την ευρωζώνη είναι η 12η Μαΐου η οποία πλησιάζει και προσθέτει ότι «μετά από 3μήνες στα χέρια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν βρίσκεται ούτε ίχνος πρότασης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης