«Η περίφημη ‘’μεταμνημονιακή’’ περίοδος έχει εξελιχθεί σε φιάσκο για την κυβέρνηση και κυρίως σε μια μεγάλη τραγωδία για τον τόπο», τόνισε ο πρόεδρος της ΛΑΕ σε δήλωσή του και πρόσθεσε: «Αντί για φιέστες για τη μνημονιακή περίοδο, η κυβέρνηση ετοιμάζει διαγγέλματα που μοιάζουν με μνημόσυνο».

«Το τέλος του τρίτου μνημονίου δεν σημαίνει και το τέλος των μνημονίων, της λιτότητας και της ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού» ανέφερε και εκτίμησε ότι η περίοδος μετά το τέλος του προγράμματος θα είναι «από πολλές απόψεις ακόμη και σκληρότερη από τα χρόνια που η Ελλάδα και τυπικά βρισκόταν κάτω από την “μπότα” των μνημονίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε στη δήλωσή του:

«Η περίφημη ‘’μεταμνημονιακή’’ περίοδος έχει εξελιχθεί σε φιάσκο για την κυβέρνηση και κυρίως σε μια μεγάλη τραγωδία για τον τόπο.

Το τέλος του 3ου μνημονίου δεν σημαίνει και το τέλος των μνημονίων, της λιτότητας και της ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού.

Αντίθετα, η λεγόμενη ”μεταμνημονιακή” περίοδος θα είναι από πολλές απόψεις ακόμα σκληρότερη από τα χρόνια που η Ελλάδα και τυπικά βρισκόταν κάτω από την ‘’μπότα’’ των μνημονίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λεγόμενη ‘’έξοδος’’ στις αγορές, πηγή των εξωτερικών χρεών και θηλιά στο λαιμό για όλες τις εξαρτημένες χώρες, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Η Ελλάδα στην ”μεταμνημονιακή” περίοδο θα ξοδεύει από τα αποθεματικά που συγκεντρώθηκαν με αίμα και θυσίες του ελληνικού λαού, για να αποπληρώνει ένα παράνομο και επονείδιστο χρέος, το οποίο είναι, ταυτόχρονα, μαύρη τρύπα και δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ.

Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια λεηλατείται και ληστεύεται για χάρη των πιστωτών, σε όφελος των τραπεζών, που πνίγουν την οικονομία και για να κυριαρχεί μια διαπλεκόμενη ολιγαρχία.

Στην ”μεταμνημονιακή” περίοδο, ο ελληνικός λαός θα περιμένει νέα περικοπή στις συντάξεις με προοπτική αυτές να καταστούν ‘’κουπόνια’’ ελεημοσύνης.

Ταυτόχρονα, η παραγωγική βάση της χώρας συνεχώς διαλύεται, παρ’ ό,τι οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν μεσαίωνα, ενώ καλπάζουν οι πλειστηριασμοί, αρπάζοντας και τις λαϊκές περιουσίες.

Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αλλάξει το πολιτικό κλίμα ούτε με την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών.

Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι με την κυβερνητική προσπάθεια να αποδώσει την απελευθέρωση των ‘’δυο’’ στις διπλωματικές της πρωτοβουλίες.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν ανταλλάγματα και δώρα προς τον Ερντογάν για την απελευθέρωση των ‘’δυο’’.

Ο χρόνος θα δείξει την αλήθεια.

Όμως, ούτε τυχόν απαράδεκτα ανταλλάγματα προς τον Ερντογάν δεν θα μπορούσαν να βγάλουν από την φυλακή τους δυο στρατιωτικούς μας.

Οι δυο στρατιωτικοί απελευθερώθηκαν, κυρίως, για να δείξει ένα θετικό πρόσωπο ο Ερντογάν προς τον κόσμο μπροστά στην σκληρή αντιπαράθεση του με τις ΗΠΑ.

Για τον Ερντογάν, η απελευθέρωση των δυο ήταν μια αναγκαστική παράπλευρη απώλεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ από μια καλύτερη θέση για την Τουρκία και το καθεστώς του.

Τα μηνύματα και οι προκλήσεις που στέλνουν προς την χώρα μας, τόσο η λεγόμενη ‘’μεταμνημονιακή περίοδος -μαϊμου’’ όσο και η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι μηνύματα και προκλήσεις για την ανάγκη μιας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής ανατροπής στην χώρα.

Η Ελλάδα όσο ποτέ έχει ανάγκη να απαλλαγεί από μια σάπια παρακμασμένη και ξενόδουλη κυβέρνηση και από ένα σάπιο, παρακμασμένο, διεφθαρμένο και δουλικό πολιτικό κατεστημένο.

Η Ελλάδα χρειάζεται για πρώτη φορά να κατακτήσει την ανεξαρτησία της, ως προϋπόθεση για μια νέα τροχιά παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικονομικό-κοινωνικού μετασχηματισμού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης