Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συνδέεται άμεσα με σειρά γενναίων μεταρρυθμίσεων, ξεκαθάρισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συνδέεται άμεσα με σειρά γενναίων μεταρρυθμίσεων, ξεκαθάρισε η Κριστίν Λαγκάρντ​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μιλώντας στο συνέδριο «Women in the World Summit» στη Νέα Υόρκη, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι «το ασφαλιστικό οδηγείται στα βράχια». Όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού χρέους, η κα Λαγκάρντ έριξε στο τραπέζι την πρόταση επέκτασης των ωριμάνσεων και της μείωσης των επιτοκίων των ευρωπαϊκών δανείων, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το μάτι στους Ευρωπαίους, οι οποίοι ούτε που θέλουν να ακούν τη λέξη «κούρεμα» ή διαγραφή.

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι λογικοί για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η χώρα. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνσή του. Ας επιλέξουν τον τρόπο που θα το πράξουν. Μπορεί να γίνει με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των επιτοκίων» είπε.

Εκ νέου πλάτη σε Τόμσεν-Βελκουλέσκου

Όσον αφορά στις πρόσφατες αποκαλύψεις των WikiLeaks και τους διαλόγους-φωτιά μεταξύ Τόμσεν και Βελκουλέσκου για τη διαπραγμάτευση με την Αθήνα, η επικεφαλής του Ταμείου επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα γεγονός που δεν φέρνει κάτι καινούργιο σε σχέση με τα όσα ισχύουν στο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Λαγκάρντ έριξε στο τραπέζι την πρόταση επέκτασης των ωριμάνσεων και της μείωσης των επιτοκίων των ευρωπαϊκών δανείων, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το μάτι στους Ευρωπαίους, οι οποίοι ούτε που θέλουν να ακούν τη λέξη «κούρεμα» ή διαγραφή«Δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στη θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Από τον Ιούλιο που υπήρξε η συμφωνία λέμε δύο πράγματα: σε αυτήν τη χώρα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Το χρέος αυτής της χώρας είναι πολύ υψηλό. Αυτά τα δύο θέματα υπογραμμίζαμε πάντα και ζητούσαμε να αντιμετωπιστούν. Τα περισσότερα θα πρέπει να τα προωθήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Για παράδειγμα, το ασφαλιστικό σύστημα. Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταρρυθμίσεις. Γνωρίζουν ότι (σ.σ.: το ασφαλιστικό σύστημα) βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, εάν παραμείνει στην κατάσταση που είναι σήμερα. Θα πρέπει παράλληλα να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, να την πατάξουν ουσιαστικά. Απέχουν αρκετά από αυτό» επεσήμανε.



«Ελπίζω ότι θα σημειωθεί πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα τις επόμενες εβδομάδες» πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης