Το αίτημα των προσφύγων για οικογενειακή επανένωση στηρίζει με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει το αίτημα των προσφύγων για οικογενειακή επανένωση.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες που κινητοποιούνται διεκδικώντας το νόμιμο δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης με τους συγγενείς τους, που ήδη βρίσκονται στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ένα δικαίωμα που απορρέει τόσο από το διεθνές προσφυγικό δίκαιο όσο και από τον Κανονισμό Δουβλίνου ΙΙΙ. Περίπου 2.400 πρόσφυγες, αναγνωρισμένα δικαιούχοι οικογενειακής επανένωσης, περιμένουν ακόμη την μεταφορά τους στην Γερμανία: πολλοί από αυτούς έχοντας ήδη διαμείνει για πάνω από ενάμισι χρόνο σε στρατόπεδα «φιλοξενίας» στην Ελλάδα, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Μετά το υποτιθέμενο θερμό «καλωσόρισμα» του 2015, η γερμανική κυβέρνηση σκληραίνει διαρκώς την στάση της απέναντι στους πρόσφυγες, τα θύματα των πολέμων και της ακραίας φτώχειας που πυροδότησαν ή υπέθαλψαν οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας μέχρι εσχάτης υποτέλειας τις οδηγίες, το δόγμα και το «πνεύμα» της αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ, όχι μόνο συμφώνησε άτυπα με την γερμανική κυβέρνηση τον δραστικό περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που μπορούν να μεταφέρονται στην Γερμανία στο πλαίσιο των οικογενειακών επανενώσεων (70 ανά μήνα), αλλά και την άμεση επαναφορά σε ισχύ των Κανονισμών Δουβλίνου ΙΙ και ΙΙΙ, που επιβάλλουν την επιστροφή στην χώρα μας όσων προσφύγων κατάφεραν να φθάσουν με δικά τους μέσα στην Γερμανία. Με άλλα λόγια εφαρμογή των αντιπροσφυγικών κανόνων του Δουβλίνου ΙΙΙ, αναστολή όμως της μόνης ευεργετικής ρύθμισής του, την ίδια ώρα που συνεχίζονται αμείωτες οι απελάσεις προσφύγων από την Ελλάδα προς την «ασφαλή» Τουρκία και οι εδώ πρόσφυγες συνεχίζουν να ζουν σε άθλια στρατόπεδα «φιλοξενίας», σε hot spot και κέντρα κράτησης ή αστυνομικά κρατητήρια.
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει το αίτημα των προσφύγων για την επανένωσή τους με τους συγγενείς τους στην Ευρώπη, συνεχίζοντας να διεκδικεί τα ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα για τους πρόσφυγες. Συνεχίζοντας να παλεύει, μαζί με τα αντιρατσιστικά κινήματα και τα κινήματα αλληλεγγύης, για το δικαίωμα της πλήρους ένταξης των προσφύγων στις χώρες υποδοχής τους, παράλληλα με τον τερματισμό των πολέμων και την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών πολιτικών που τούς γεννούν.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης