«Η Ελλάδα δεν έχει εθνική θέση σε περίπτωση που υπάρξει θερμό επεισόδιο από την πλευρά της Τουρκίας» υποστήριξε στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο «Κραν Μοντανά» της Ελβετίας.
 
Ταυτόχρονα, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την ανάγκη «να διαμορφωθεί, μέσα από μια σοβαρή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ενιαία εθνική θέση» επισημαίνοντας ότι, «η Τουρκία απειλεί και είναι απερισκεψία κάποιοι να μην λαμβάνουν υπόψη τους τις απειλές αυτές».
 
Διπλωματική νίκη της Ελλάδος, χαρακτήρισε το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς αποκαλύφθηκαν, όπως είπε, τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας.
 
Πρόσθεσε παράλληλα, ότι το κόμμα του έχει ενστάσεις για τα ζητήματα της ασφάλειας, που όπως είπε, όχι με ευθύνη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά με ευθύνη της κυπριακής ηγεσίας, προχώρησαν σε αποφάσεις που δυναμιτίζουν τα εθνικά συμφέροντα, όπως αυτά που αφορούν την εκ περιτροπής προεδρία και το δικαίωμα βέτο των Τουρκοκυπρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης