Την κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ. Ευ. Βενιζέλου, Σοφίας Μπέλμπα, ζήτησε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου κα. Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου. Το αίτημα διατυπώθηκε εν μέσω της κατάθεσης του πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ. κ. Απόστολου Δελτσίδη, ο οποίος έδωσε στοιχεία για την «πορεία ζωής» του επίμαχου usb.

Στην αμιγώς τεχνική κατάθεσή του, ο μάρτυς επεσήμανε την ύπαρξη ενός κρυφού αρχείου (στο usb), που ανοίχτηκε και τροποποιήθηκε στις 1.10.2012, ενώ στις 31.10.2012 υπήρχε μια τελευταία προσπέλαση. Το άνοιγμα -σύμφωνα με τον μάρτυρα- έγινε από τον χρήστη με τον κωδικό «Σοφία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυς είπε ότι εντόπισε και ένα διαγεγραμμένο αρχείο. Άρχισε μάλιστα την κατάθεσή του ως εξής:

«Μας δόθηκε αρχικώς για να εξετάσουμε ένα usb και εν συνεχεία ένας ψηφιακός δίσκος cd (σ.σ.: ο δεύτερος που ήλθε από τη Γαλλία). Στο πρώτο υπήρξε σήμανση ως Π1usb, εκεί βρέθηκε ένας φάκελος Greece με 2.059 αρχεία – ήταν αρχεία λογιστικών φύλλων. Αυτό ήταν αντίγραφο άλλου usb» είπε ο κ. Δελτσίδης.

Ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο αναλυτικά τον αριθμό των αρχείων που έχουν ανοιχτεί, τα κώδικα τους ονόματα, καθώς και της ημερομηνίες κατά τις οποίες ανοίχτηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης