Με ονομαστική ψηφοφορία θα αποφασιστεί, από την Ολομέλεια της Βουλής, η αδειοδότηση των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσα και αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την υγεία (άρθρο 18), το οποίο συζητήθηκε σε ιδιαίτερα έντονο κλίμα. Το επίμαχο άρθρο θα στηρίξουν βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τους εισηγητές των κομμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εν λόγω ρύθμιση προβλέπεται ότι «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως, εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31 Αυγούστου του 2013, συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους».

Η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας ζητήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι, σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, η βασική προϋπόθεση για την χορήγηση τηλεοπτικής άδειας είναι η κεφαλαιακή επάρκεια και ζήτησε διευκρινίσεις αν η κυβέρνηση θα βάζει ως κριτήριο την οικονομική τους κατάσταση σε αυτούς που θα πάρουν μεταβατική ψηφιακή άδεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με παρέμβασή του επισήμανε ότι «η ρύθμιση είναι προσωρινή, μέχρι τη χορήγηση άδειας» και ότι «δεν αποτελεί αδειοδότηση, ούτε αποτελεί μεθόδευση για την αποφυγή της αδειοδότησης» των τηλεοπτικών ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης