Του Φώτη Τριάρχη

Εμφανείς αποστάσεις από τις δηλώσεις αλλά και συγκεκριμένες κινήσεις του υπουργού – σταρ της κυβέρνησης Γιάνη Βαρουφάκη παίρνουν κυβερνητικά στελέχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι λίγοι όσοι εμφανίζονται ενοχλημένοι από την υπερδραστηριότητα του υπουργού Οικονομικών, ιδίως με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί φορολογικών θεμάτων. «Ρωτήστε τον ίδιο, είναι προσωπικές του απόψεις» απαντούν υπουργοί όταν βρίσκονται ενώπιον ερωτήσεων δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για την αύξηση του ΦΠΑ σε κάποια αγαθά, για ενιαίο συντελεστή, για έκτακτη εισφορά. Πολλοί επισημαίνουν ότι αυτές οι δηλώσεις για έμμεση και άμεση φορολογία, έρχονται σε αντίφαση και είναι ουσιαστικά «εκτός γραμμής» ΣΥΡΙΖΑ και «προκαλούν σύγχυση στους πολίτες».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης εφοριακών υπαλλήλων Αττικής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Αλεξιάδης, (Mega), σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.. Βαρουφάκη περί έκτακτης εισφοράς, είπε πως «κάτι τέτοιο είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής και προγραμματικών δηλώσεων».

Για την ώρα το μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι ο Πρωθυπουργός περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον υπουργό Οικονομικών, παρότι μια αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στο προηγούμενο υπουργικό Συμβούλιο («λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα») θεωρήθηκε ότι ήταν ένα «καμπανάκι» προς την πλευρά Βαρουφάκη, διαμηνύοντας την πρωθυπουργική δυσφορία για τις αλλεπάλληλες δηλώσεις/συνεντεύξεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι λίγοι πάντως οι κύκλοι όσοι προβλέπουν ότι ο Γ. Βαρουφάκης θα αποτελέσει «το πρώτο εξιλαστήριο θύμα» τυχόν αποτυχίας στους χειρισμούς για τα μείζονα θέματα.

Μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος έπειτα από τη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδότηση, έσοδα και νομοσχέδια, που μετείχε, έδειξε ότι κρατά αποστάσεις από τις θέσεις του κ. Βαρουφάκη.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης