«Η Ελλάδα εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί» τόνισε ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος το μεσημέρι της Δευτέρας στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως από συζητήσεις που είχε και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, φάνηκε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εταίρων της, ενώ τόνισε πως η ορθή εφαρμογή του προγράμματος είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της απαραίτητης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τονίζοντας πως «απέδειξε ότι είναι ο άνθρωπος που ξέρει να διαπραγματεύεται, να φθάνει σε λύσεις». Δήλωσε, μάλιστα, ιδιαίτερα χαρούμενος που είναι εκ νέου υπουργός Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσακαλώτο ως «αξιόπιστο και σοβαρό» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και χάρη σε εκείνον το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης