Την ανάγκη να προκύψει αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμάρας, ζητώντας λαϊκή εντολή που θα του «λύσει τα χέρια» να προχωρήσει στις αλλαγές που θέλει, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Μπαίνω στο γήπεδο για να κερδίσω, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, (σ.σ. μπαίνω) για τη νίκη, δεν λέμε ούτε για την ισοπαλία, ούτε για την ήττα».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «οι συγκυβερνήσεις με ασθενείς ηγεσίες, είναι επιδίωξη όσων υπερασπίζονται το φαύλο πολιτικό σύστημα. Είπα για εκλογές στις 6 Μαΐου, διότι από πλευράς Βουλής και συμφωνιών, οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Εγώ μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη (σ.σ. αναφερόμενος στη διεκδίκηση αυτοδυναμίας), ούτε για την ισοπαλία, ούτε για την ήττα. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύομαι. Θέλω να αλλάξω την Ελλάδα, θέλω την εντολή του λαού και όχι την ανοχή του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μπορέσω ούτε τις συντεχνίες να χτυπήσω, που είναι εν πολλοίς συντεχνίες του ΠΑΣΟΚ, ούτε να περάσει εξεταστική επιτροπή, ούτε να κάνω τη μεγάλη αλλαγή στη λαθρομετανάστευση όπως τη θέλω εγώ με ένα ΠΑΣΟΚ της Υπατίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς, δήλωσε πως: «Όποιος ψηφίσει μικρά κόμματα, ψηφίζει ασυλία στο ΠΑΣΟΚ, δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν κόμματα διαμαρτυρίας, δεν έχουν ιδεολογία. Οι βουλευτές που πήγαν με τον κ. Καμμένο, ψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου, οι άναρθρες κραυγές τους ταυτίζονται με την αριστερά. Οι δύσκολες στιγμές απαιτούν να παίρνουμε αποφάσεις δευτερολέπτου. Εγώ ήμουνα το φρένο για τις οριζόντιες περικοπές, εγώ τσακώθηκα με τη Μέρκελ, τώρα δικαιώθηκα από την Ευρώπη για την τοποθέτησή μου για την ανάπτυξη».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης