Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Γίναμε προηγουμένως ακροατές ενός λεκτικού ιεραποστολισμού εκ μέρους του κ. Πρωθυπουργού», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την αγόρευσή του, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση επί του σ.ν. του ΥΔΔΑΔ «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τόνισε: «Δίπολα παντού: καλό / κακό, προνομιούχοι / μη προνομιούχοι κι φυσικά εκείνος σαν “καλός πρίγκιπας” δίπλα στους αδύναμους. Λιοντάρια και ζέβρες, θύτες και θύματα. Κι εκείνος δίπλα στα θύματα. Αυτό θα είχε έννοια εάν ανταποκρινόταν και σε επιδόσεις στην προστασία των αδύναμων».

Με σκληρότατη κριτική κατά της κυβέρνησης, τόνισε : «Ομνύετε στο περιβάλλον και μολύνεται ολόκληρος ο Σαρωνικός και δεν παραιτείται ένας Υπουργός.Χύνετε δάκρυα για τους συνταξιούχους και 300.000 συνταξιούχοι περιμένουν μάταια τη σύνταξη τους λόγω της ανεπάρκειας της κυβέρνησής σας».

«Η ΝΔ είναι φιλελεύθερο κόμμα και σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε πολίτη να αυτοπροσδιορίζεται», δήλωσε ο κ. Δένδιας και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν είχαμε ιστορικά αντίρρηση σ’ αυτό και το 1976 η κυβέρνηση της ΝΔ είχε περάσει σχετική διάταξη που αντιμετώπιζε το ευαίσθητο αυτό ζήτημα με τα επιστημονικά δεδομένα της εποχής.Γι’ αυτό, αν η Κυβέρνηση επιθυμούσε τη συναίνεσή μας, θα έπρεπε να είχε ετοιμάσει ένα λεπτομερώς επεξεργασμένο νομοθέτημα. Αντ’ αυτού βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη εκδήλωσης της νομοθετικής σας προχειρότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα είπε: «Καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για τη βελτίωση της ρύθμισης και ειδικά το άρθρο 3 που αφορά στη διόρθωση ταυτότητας φύλου».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, έθεσε τα εξής καίρια ερωτήματα: «Έχετε υπόψη σας την άποψη της παιδοψυχιατρικής εταιρείας που είναι αντίθετη στη διόρθωση ταυτότητας φύλου ανηλίκων διότι δεν έχουν ακόμη την αναγκαία ωριμότητα; Γιατί αποκλείετε στο δικαστή τη δυνατότητα να ζητήσει ιατρική γνωμάτευση; Σε ποιο σημείο του νομικού μας πολιτισμού μπορεί να σταθεί η απαγόρευση αυτή; Πως αντιπαρέρχεστε το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης προβλέπουν την ψυχοδιάνωση; Πως τοποθετείται, περαιτέρω, το σ.ν. στο ζήτημα του γάμου, της υιοθεσίας, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.α. του ατόμου που διορθώνει την ταυτότητα φύλου του;»

Ταυτόχρονα, δήλωσε: «Μην μας επιρρίπτετε ευθύνη για την προχειρότητα του δικού σας σ.ν. και μην μας υποδεικνύετε πως θα υπερασπισθούμε την πολιτική κληρονομία του Κων/νου Καραμανλή! Άλλοτε επικαλείσθε τον Κ. Καραμανλή, άλλοτε τον Α. Παπανδρέου, άλλοτε συνολικά αποδοκιμάζετε τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης!Πόσες σημαίες ευκαιρίας θα ανεμίσετε;».

Και υπογράμμισε: «Υπάρχει κι ένα θέμα δεδηλωμένης. Τέλος η κοινοβουλευτική λαθρεπιβίβαση! Έχετε πλειοψηφία να κυβερνήσετε ή εκ του προχείρου συνάπτετε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες; Εάν στερείσθε της πλειοψηφίας να νομοθετήσετε, τότε δεν υπάρχει Κυβέρνηση!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης