Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «Eυρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ», αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας και συγκεκριμένα στο σκάνδαλο της Novartis αλλά και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο υπουργός κλήθηκε να πάρει θέση για το σκάνδαλο Novartis και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε όλο τον κόσμο η υπόθεση της Novartis είναι σκάνδαλο, η εταιρεία άλλωστε έχει δεχθεί την ευθύνη της σε χώρες όπως η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία. Στην Ελλάδα όμως η αντιπολίτευση “βλέπει” σκευωρία και μια συνωμοσία Τσίπρα-FBI. Το “πάρτι” στην Υγεία και στο φάρμακο είναι αδιαμφισβήτητο, το ίδιο και η συμβολή του στην υπερχρέωση και την χρεοκοπία της χώρας, όσο και αν η αντιπολίτευση αρνείται να το αναγνωρίσει σε μία πρωτοφανή προσπάθεια στρουθοκαμηλισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα περίμενε κανείς», σημειώνει, «πως οι δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο για 40 χρόνια θα είχαν τουλάχιστον το σθένος να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη. Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση στη Βουλή δεν ακούστηκε ούτε μία συγγνώμη για το ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι εξωθήθηκαν εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πολυτέλεια να προσποιείται ότι δεν συνέβη τίποτα, ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Αν δεν κάναμε αυτό που πρέπει σχετικά με την υπόθεση Novartis θα αιωρούνταν μια ισχυρή υπόνοια υπόγειας συναλλαγής. Την υπόσχεση για διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη που δώσαμε στον ελληνικό λαό δεν μπορούμε να την πάρουμε πίσω, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά», διαβεβαιώνει ο Ν. Παππάς και διαμηνύει:

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας έρευνας, δεν προτρέχουμε μεν, δεν κρυβόμαστε δε. Αφήνουμε τους θεσμούς να λειτουργήσουν, την προανακριτική να επιτελέσει το έργο της ώστε οι ευθύνες, πολιτικές ή ποινικές, να αποδοθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μπουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο»

Ταυτοχρόνως, ο υπουργός μιλά και για τα θέματα του υπουργείου του: «Ένα συνονθύλευμα συμφερόντων, αγωνίστηκε σκληρά – απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως απέναντι στη νομιμότητα – ώστε να συνεχιστεί μια “αεροπειρατεία” τριάντα ετών με κατάληψη των συχνοτήτων. Σε πείσμα όλων αυτών, η χώρα μας εισέρχεται στην τελική ευθεία για τον τερματισμό του καθεστώτος ανομίας που εσκεμμένα συντήρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 30 ολόκληρα χρόνια για να εξυπηρετούν και να εξυπηρετούνται.

Ήταν προεκλογική μας δέσμευση να μπει ένα τέλος στην άνευ τιμήματος εκμετάλλευση του φάσματος, ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Και την κάνουμε πράξη, με την πολύτιμη συμβολή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η επιβολή της νομιμότητας στον χώρο των ΜΜΕ, αποδείχθηκε δύσκολη ως διαδικασία, η πολιτική μας βούληση όμως είναι ισχυρότερη. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια η χώρα να λειτουργεί ως “μπανανία”, θα μπουν επιτέλους κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο, κανόνες στην πολιτική ζωή του τόπου, κανόνες στην ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος, κανόνες στις εργασιακές σχέσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης