Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Συνάντηση με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕ – Ι.Κ.Α.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΠΚ), πραγματοποίησαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης στα γραφεία του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.κ. Αυγενάκης και Μηταράκης, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του ΕΦΚΑ, τις ανατροπές που έφερε σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου και τα προβλήματα των εργαζομένων στους ασφαλιστικούς φορείς.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, δήλωσε: «Συνεχίζοντας τον ουσιαστικό διάλογο για το ασφαλιστικό με κοινωνικούς φορείς, συναντηθήκαμε, σήμερα, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων των ασφαλιστικών φορέων, ο οποίος θα συνεχιστεί και τους προσεχείς μήνες».

Και υπογράμμισε: «Καταλήξαμε σε κοινές διαπιστώσεις για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του νόμου Κατρούγκαλου και του ΕΦΚΑ: Προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση νομοθετεί και εφαρμόζει τους νόμους, δυσλειτουργίες στην έκδοση συντάξεων και την είσπραξη εσόδων, ταμειακά προβλήματα, στάση πληρωμών προς προμηθευτές με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να στερούνται βασικών υλικών. Τα προβλήματα επιτείνονται από την πολιτική αδιαφάνειας και ”κλειστών θυρών” που εφαρμόζει ο ΕΦΚΑ και το Υπουργείο, αποκλείοντας κάθε διάλογο και συνεννόηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι μοναδική διέξοδος είναι η μείωση και των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών, ώστε να ανασάνει η οικονομία. Να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα τονώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα» κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης