«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και του ευρώ, αλλά θα πρέπει να διατηρήσει την αποφασιστικότητά της στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».

Τα παραπάνω δήλωσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Όλι Ρεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος της ομιλίας του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αφορούσε στην προετοιμασία του αυριανού άτυπου Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, ο επίτροπος Ρεν απηύθυνε έμμεσο μήνυμα – παρέμβαση στον ελληνικό λαό, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες εναλλακτικές λύσεις για την επίλυση του προβλήματος χρέους της χώρας.

Παρ’ όλα αυτά, εγγυήθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Επιτροπή θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και του ευρώ, αρκεί η Ελλάδα να διατηρήσει την αποφασιστικότητά της για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα έζησε για πολλά χρόνια πέραν από τις δυνατότητές της, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της, όχι μόνον με την άνευ προηγουμένου οικονομική βοήθεια, που αντιστοιχεί σε 33.000 ευρώ ανά Έλληνα πολίτη, αλλά και την τεχνική μας βοήθεια, στον τομέα της πάταξης φοροδιαφυγής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επίτροπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να υπάρξει μία κυβέρνηση που θα μπορεί να εγγυηθεί την πραγματοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» υποστήριξε και ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνς Σβόμποντα.

«Είναι σαφές ότι τα όσα επέβαλε το Μνημόνιο είναι άδικα, τουλάχιστον σ’ ό,τι αφορά στον κοινωνικό τομέα. Και σ’ αυτό το επίπεδο υπάρχουν δυνατότητες ελάφρυνσης» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης