Λάμπρος Παναγιώτου

«Κανένας κίνδυνος διάλυσης του κόμματος, προχωράμε… » είπε στo zougla.gr ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, αλλά και έπειτα από τέτοιες δηλώσεις τα γκρίζα σύννεφα δεν λένε να υποχωρήσουν. Απεναντίας, παραμένουν απειλητικά πάνω από το κόμμα του Παναγιώτη Καμμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ψίθυροι για διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ακούγονται εδώ κι έναν χρόνο περίπου, ιδίως μετά την αποχώρηση του Κώστα Μαρκόπουλου, αλλά κουτσά στραβά στο τέλος κερδίζει ο αρχηγός.

Όπως με την ιστορία της βουλευτίνας του Ραχήλ Μακρή, η οποία μην αντέχοντας άλλο – όπως είπε – τον εσωκομματικό πόλεμο θέλησε να ανεξαρτητοποιηθεί. Τελικά, δεν το έπραξε κι αυτό το πιστώνεται ο ίδιος ο πρόεδρος, ο οποίος την έπεισε να παραμείνει. Βέβαια, θα μπορούσε να το είχε σκεφτεί και λιγάκι νωρίτερα ο Παναγιώτης Καμμένος, όταν της έδινε να προετοιμάσει συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο τελικά εισηγήθηκε άλλος βουλευτής στην Ολομέλεια, ο Κώστας Γιοβανόπουλος, με αποτέλεσμα στο ανεξάρτητο «στρατόπεδο» να γίνουν από δυο χωριά χωριάτες. Κοινώς, της πήραν την μπουκιά από το στόμα.

«Είμαι και παραμένω ανεξάρτητη» απαντά σιβυλλικά εκείνη, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, η «αναβάθμιση» του Κώστα Γιοβανόπουλου σε γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές που ανήκουν στην αντίπερα όχθη.

«Έδιωξε τους ανθρώπους και την κουμπάρα του Πάνου Καμμένου για να φέρει δικούς του ο κύριος Γιοβανόπουλος. Έφθασε στο σημείο να δυσφημίσει μέχρι και τους υπαλλήλους μας ότι δήθεν έδιναν πληροφορίες στη Νέα Δημοκρατία. Ναι, είναι αδίστακτοι, αλλά, αν είχαν ντροπή και τσίπα, έτσι θα λειτουργούσαν (σ.σ.: πριν από δύο μήνες ξηλώθηκαν πέντε υπάλληλοι από τα γραφεία του κόμματος μαζί και η κουμπάρα του Καμμένου, η οποία είναι υπάλληλος της Βουλής); Θέλει ο μάνατζερ του κυρίου Γιοβανόπουλου να ανοίξει το κουτί των ρουσφετιών και να κάνει το κόμμα σαν τα μούτρα τους! Α, δεν ξέρετε ότι έχει μάνατζερ ο κύριος Γιοβανόπουλος; Είναι ο έτερος Καππαδόκης, ο κύριος Νταβρής. Το παίζει μάνατζέρ του! Έχουν και ακόμη μία βουλευτίνα, την κυρία Ξουλίδου, και οι τρεις τους άρχισαν το ράβε ξήλωνε στο κόμμα» σχολίασε βουλευτής στο zougla.gr θέλοντας έτσι να περιγράψει την ωραία ατμόσφαιρα που επικρατεί στο κόμμα τους.

Ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ποτέ δεν είδε με συμπάθεια κάποιες αλλοπρόσαλλες-κατά τη γνώμη του- επιλογές του αρχηγού, το ’ριξε στις περιοδείες για να μην το τραβήξει στα άκρα.

Ωστόσο, δεν κρύβει την έντονη αντίθεσή του στο φλερτ του αρχηγού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος βαρέθηκε να διαψεύδει ότι δεν πρόκειται να μετακομίσει στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ούτε και στους Ανεξάρτητους Έλληνες αισθάνεται πολύ καλά. Ο Τέρενς Κουίκ, παρά τις διαφωνίες του, δεν έθεσε ποτέ θέμα ηγεσίας.

Στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος μίλησε «για κλίκες αποδυτηρίων» και ζήτησε την παραίτηση του Κώστα Γιοβανόπουλου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

«Πριν μιλήσει, καλά θα κάνει να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό και να μη φτιάχνει σενάρια» απάντησε, στις αιτιάσεις Κουίκ, η Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία ωστόσο αφήνει να εννοηθεί ότι «όλα είναι μια χαρά, μα πάρα, πάρα πολύ καλά στο κόμμα». Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

«Αν δεν λυθούν οι παρεξηγήσεις, θα υπάρξουν αποκεφαλισμοί» προειδοποίησε ο πρόεδρος Παναγιώτης Καμμένος, αλλά η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά.

Είχε προηγηθεί η επιστολή επτά βουλευτών που ζητούσαν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πριν από το Εθνικό Συμβούλιο, διότι διαφορετικά «η παρουσία τους δεν θα είχε νόημα». Την επιστολή υπέγραψαν οι Κώστας Γιοβανόπουλος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Σταυρούλα Ξουλίδου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Βασίλης Καπερνάρος, Παύλος Χαϊκάλης και Γιώργος Νταβρής.

Τελικά, η Κ.Ο. θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Είμαστε σαν μια παιδική χαρά» είπε στο MEGA ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που είχε κάνει κάποτε ο Δημήτρης Παπαδημούλης για το δικό του κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και ο Γιώργος Νταβρής δανείστηκε τη «Βενιζελική ορολογία» περί τσογλαναρίας στο κόμμα για να χτυπήσει τη Ραχήλ Μακρή.

Οι φασαρίες και αντιπαραθέσεις ξεκίνησαν από ένα ταξίδι υπερατλαντικό που είχε κάνει η Ραχήλ Μακρή αντικαθιστώντας τον βουλευτή Παναγιώτη Μελά, ο οποίος είχε δηλώσει κώλυμα. Τότε, ο σύζυγος της Μαρίνας Χρυσοβελώνη άφηνε αιχμές στο twitter του για βουλευτές που δουλεύουν κι άλλους που κάνουν ταξίδια αναψυχής. Τον πήρε και τον σήκωσε, τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του από τη σκληρή απάντηση της κυρίας Μακρή. Μετά άρχισαν οι ομαδοποιήσεις. Από τη μια η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Κώστας Γιοβανόπουλος, ο Γιώργος Νταβρής και η Σταυρούλα Ξουλίδου. Από την άλλη η Ραχήλ Μακρή… και οι υπόλοιποι που δεν ξέρουν προς τα πού να τραβήξουν.

Και στη μέση ο Καμμένος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης