O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη για να παραβρεθεί στις 16 Ιουνίου στο Διεθνές Οικονομικό Forum, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της Κομισιόν.
 
Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου στη Ρωσία, από την ημέρα που επιβλήθηκαν τα οικονομικά αντίποινα στη Ρωσία, τον Μάρτιο του 2014 λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Γιούνκερ, δέχεται μεγάλες πιέσεις από αξιωματούχους, όχι μόνον των ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκών χωρών, να μην πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι. Αντιρρήσεις έχουν εκφράσει και μέλη του περιβάλλοντος της προεδρίας της Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που συνεργάτες του προέδρου της Κομισιόν έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στα σχέδια του προέδρου τους να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι, στο επίσημο πρόγραμμα των επισκέψεών του δεν έχει ακόμη συμπεριληφθεί. Ούτε το όνομα του Γιούνκερ, περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο των συμμετεχόντων στο Οικονομικό Φόρουμ.

Εκπρόσωπος της προεδρίας της Ευρωπαϊκή Επιτροπής απάντησε με ηλεκτρονικό μήνυμα σε ερώτημα που υπέβαλε το περιοδικό Politico: «Έχει προσκληθεί, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη να επιβεβαιώσουμε την ατζέντα του προέδρου».

Οι σχέσεις του προέδρου της Κομισιόν, δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν –αυτή την περίοδο- ως απολύτως αγαστές με την αμερικανική κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά την δημοσιοποίηση τηλεοπτικής συνέντευξής του σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι που έχει αναρτηθεί και στο «Youtube» και υποστηρίζει πως «Οι ευρωπαϊκές πολιτικές δεν θα πρέπει να υπαγορεύονται από την Ουάσιγκτον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από RT.com
Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης