Αποστάσεις από τις απόψεις των συντρόφων του βουλευτών κ.κ. Καραγιαννίδη και Μπάρκα κράτησε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο εργατολόγος πήρε τον λόγο στη Βουλή μετά τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη ο οποίος είχε νωρίτερα δηλώσει για το ΚΚΕ: «Η κομμουνιστική υπόθεση δεν υπηρετείται με την επίκληση του οράματος του σταλινικού γραφειοκρατισμού, όπως δεν υπηρετείται με την επίκληση της συνεργασίας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, το πιο άγριο καπιταλιστικό κράτος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην υφήλιο. Η κομμουνιστική υπόθεση δεν υπηρετείται με το να στέλνουμε συλλυπητήρια στον “γιο του ήλιου” στη Βόρεια Κορέα, στο πιο απάνθρωπο, εκμεταλλευτικό και ανελεύθερο καθεστώς. Μπορεί να θεωρείτε ότι υπηρετεί τον κομμουνισμό, μπορεί να θεωρείτε ότι εσείς έχετε δίκιο. Όμως, έχετε επιλέξει να είστε αντιπολίτευση στην κοινωνική αριστερά και γι’ αυτό θα κριθείτε και εσείς και εμείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητρόπουλος επίπληξε δημόσια τον σύντροφό του και ξεκαθάρισε ότι «όσα είπε ο συνάδελφος δεν μας εκφράζουν». «Εμείς αμέσως συστήσαμε στον κύριο συνάδελφο ότι πρέπει και με τα λόγια μας και με τις πράξεις μας να σεβόμαστε την ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, τη συμβολή του στην εξέλιξη και στις κατακτήσεις του περήφανου ελληνικού λαού μας» είπε.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Πρεβέζης Κώστας Μπάρκας μπήκε στη θέση του από τον εργατολόγο, όταν ο δεύτερος τον «άδειασε» λέγοντας ότι «αστόχησε». Σημειώνεται ότι ο κ. Μπάρκας, είχε υποπέσει σε λεκτικό ολίσθημα με αποτέλεσμα αντί να διαμαρτυρηθεί για το ότι συνολικά οι νέοι δεν θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν συντάξεις να πει «οι νέοι βουλευτές» με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι ζητά την επαναφορά της βουλευτικής σύνταξης που έχει καταργηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης