Αναφορά στην αυτοκτονία του 77χρονου φαρμακοποιού έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης από τη Βουλή. Η σφαίρα, είπε, χτύπησε τη συνείδηση του πολιτικού κόσμου και πρέπει να αισθανόμαστε όλοι ότι είμαστε εκείνοι τη στιγμή στη σκανδάλη. Παράλληλα, διερωτήθηκε πώς τα κόμματα θα πάρουν χρήματα για εκλογική ενίσχυση, όταν ο κόσμος παίρνει το περίστροφο και το στρέφει στον κρόταφό του.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Το δραματικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ο συνάνθρωπός μας αναδεικνύει με τον πιο θλιβερό τρόπο τα αδιέξοδα που βρίσκεται σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πολλαπλά βάρη που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής και η σχέση τους με την αύξηση των αυτοκτονιών έχει εδώ και καιρό επισημανθεί από τις έρευνες των ειδικών φορέων.

Είναι καιρός να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει τον λαό στη χώρα μας, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στη φτώχεια και την απόγνωση. Πρέπει να προτάξουμε τους συλλογικούς αγώνες και την αλληλεγγύη ως ασπίδα προστασίας όλων απέναντι στη βία της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αντί να επενδύει στην απόγνωση και τη δίκαιη οργή των πολιτών, οφείλει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το σχέδιο και τις προτάσεις που έχει, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και να στηριχθούν αποτελεσματικότερα εκείνοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορά στην πράξη του 77χρονου έκανε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς: «Η συγκλονιστική και ταυτόχρονα τραγικά συμβολική αυτοκτονία του συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος αποτελεί ένδειξη για το πού οδήγησαν την ελληνική κοινωνία. Ένοχοι για το αίμα του Έλληνα συνταξιούχου είναι όλοι όσοι έχουν ψηφίσει την εκχώρηση της χώρας και της αξιοπρέπειάς μας».

Διαβάστε επίσης «Οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο είναι παράταιρο και φτηνό»

«Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση»

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης