Με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την κατάσταση στις φυλακές, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση που διεξήχθη στη «σκιά» της πρωτοφανούς ένοπλης επίθεσης στις φυλακές των Τρικάλων, συμμετείχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.

Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης, η αιματηρή στρατιωτικού τύπου επιχείρηση που οδήγησε στην απόδραση των 11 κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων, μπορεί μόνο να συγκριθεί με ανάλογη επίθεση που είχε γίνει στο Μεξικό. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκης πρόσληψης 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων που έχει «παγώσει» παρότι έχει εγκριθεί επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Παν. Πικραμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο κ. Ρουπακιώτης ζήτησε να ενταχθούν στο προσωπικό των φυλακών 200 άτομα από τη διαδικασία της κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας αλλά την ενίσχυση των μέτρων που απαιτούνται για τη θωράκιση της εξωτερικής φρουράς των σωφρονιστικών καταστημάτων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε θετικό κλίμα, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης πως θα καταβληθούν προσπάθειες για τη χρηματοδότηση των μέτρων που είναι αναγκαία για την ασφάλεια των φυλακών αλλά και την ένταξη των 200 υπαλλήλων από τη διαδικασία της κινητικότητας στο προσωπικό των φυλακών.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης