Στις 13.00 ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου των ευρωπαίων αξιωματούχων έπειτα από τη συνεδρίαση του Ecofin που διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ecofin υπήρξε πολιτική συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Στήριξης των Τραπεζών.  Στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα, όπως οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην Τραπεζική Ένωση, ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για την Ελληνική Προεδρία, όπως η διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις χθεσινές αποφάσεις στο Eurogroup.

Παρακολουθήστε απόσπασμα της συνέντευξης Τύπου:

Ο υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin, ανέφερε μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα θα συζητήσουμε δύο βασικά θέματα: πρώτον τη μεταρρύθμιση για την αναδιάρθρωση των τραπεζών και δεύτερον την Τραπεζική Ένωση, δηλαδή τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και τη Διακυβερνητική Συμφωνία (IGA). Όσον αφορά την Ελλάδα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Επτά χώρες πρέπει τώρα να απευθυνθούν για τις σχετικές σημαντικές αποφάσεις στα Κοινοβούλιά τους. Το Eurogroup έδωσε ήδη την έγκρισή του για να προχωρήσουν όλες αυτές οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθούν οι επόμενες δόσεις. Γενικά, είμαι ικανοποιημένος. Είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την οικονομική κατάσταση και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs). Ήταν ένα πολύ πλούσιο ECOFIN και Eurogroup».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης