«Να αλλάξει η ψυχολογία στην αγορά, καθώς είναι το ήμισυ του παντός, και να ενισχυθούν οι επενδύσεις στη χώρα, για να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης», είναι το μεγάλο στοίχημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε σήμερα τον Υπ. Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη, συνοδευόμενος από κλιμάκιο βουλευτών, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των μεγάλων έργων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα μεγάλα οδικά έργα μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την περιφερειακή οικονομία. Κάτι αλλάζει το τελευταίο εξάμηνο προς το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

«Η οικονομία και η χώρα δεν αντέχουν άλλα μέτρα», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Πρέπει να τηρηθεί το δημοσιονομικό πρόγραμμα και να γίνουν περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου», προκειμένου να εξοικονομηθούν έσοδα και πόροι για το κράτος.

Ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, όταν κάνοντας αναφορά στα φτωχά νοικοκυριά που περνούν δύσκολα, ρωτήθηκε για το πώς θα εξοικονομηθούν πόροι από φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, όταν ένας στους δύο ‘Έλληνες που χρωστούν στην εφορία δεν μπορούν να πληρώσουν, είτε γιατί είναι άνεργοι είτε γιατί βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τη λίστα Λαγκάρντ χάσαμε την ευκαιρία να έχουμε έσοδα», αρκέστηκε να απαντήσει στη zougla.gr ο κ. Βενιζέλος. «Μας ενδιαφέρει το παρατηρητήριο τιμών και το καλάθι της νοικοκυράς», επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, θέμα το οποίο συζήτησε με τον κ. Χατζηδάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι καλό θα ήταν να συνεχιστεί ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Mall στο Μαρούσι, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να καταδικαστεί ομόθυμα από όλους τους πολιτικούς φορείς ακόμα και από τους μη συνταγματικά καθιερωμένους.

Τέλος, ο κ.. Βενιζέλος πρότεινε στον Υπ. Ανάπτυξης να γίνει δεκτή η πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε βαρύ πολιτικό κόστος για την πολιτική του μνημονίου που ακολουθήθηκε, καθώς, όπως είπε, αποτελούσε μονόδρομο για τη σωτηρία της χώρας.

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης