«Θέλουμε η ναυτοσύνη των Ελλήνων να πλαισιώσει και πάλι τα ελληνόκτητα πλοία και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο έχει αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για έναν διάλογο ανάμεσα στον εφοπλισμό και τη ναυτοσύνη, σε μια προσπάθεια να βρούμε κοινό τόπο και κατανοήσουμε τη συγκυρία» τόνισε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας από το βήμα του τρίτου ναυτιλιακού συνεδρίου της οικονομικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική» που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο υπουργός τόνισε ότι η ελληνική ναυτιλία παρά το μικρό της χώρας έχει παγκόσμια πρωτοπορία και μάλιστα εν μέσω μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ενώ μετέφερε χαιρετισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους συνέδρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιγράφοντας τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου για το επόμενο διάστημα, τόνισε ότι θα αντιμετωπιστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα προκειμένου οι Έλληνες εφοπλιστές να φέρουν τα πλοία τους ξανά στην ελληνική σημαία, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την επιτροπή της Ε.Ε. είπε ότι θα υπάρξει απάντηση σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.

Πρέπει να καταλάβουν και οι Ευρωπαίοι ότι η ελληνική ναυτιλία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι δύναμη και για την Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης είναι στους πρώτους στόχους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, καθώς τα επόμενα 10 χρόνια θα υπάρξει ανάγκη για 150.000 στελέχη πρώτης γραμμής για τις ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης