Σε ομιλία του σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότηση, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας εκτίμησε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν ξεπεράσει τα 140 δισ. ευρώ.

Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι υπάρχουν εκτιμήσεις που ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά το μέγεθος αυτό, καθώς ορισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εμφανίζονται ως εξυπηρετούμενα.
 
Παράλληλα, ανέφερε ότι τα «κόκκινα» δάνεια το 2014 ήταν 70 δις ευρώ και αποτελούσαν ήδη το μεγαλύτερο πρόβλημα για την οικονομία. Σημείωσε ότι ο νόμος για τη ρύθμιση των εν λόγω δανείων που εισηγήθηκε ο ίδιος ως υπουργός Ανάπτυξης υιοθετήθηκε μόνο κατά το ήμισυ, καθώς ο τότε υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης διαφώνησε και δεν υπέγραψε τις διατάξεις που προέβλεπαν να γίνει διαγραφή χρεών όχι μόνο προς τις τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νόμος, πρόσθεσε, παρέμεινε ανενεργός, καθώς η τότε αντιπολίτευση υποσχέθηκε «σεισάχθεια».

«Ουδείς, λοιπόν, είχε διάθεση να ρυθμίσει τα χρέη του ούτε ασκήθηκε πίεση στο τραπεζικό σύστημα να προχωρήσει σε ρυθμίσεις» σημείωσε ο κ. Δένδιας, ενώ εκτίμησε ότι πωλήσεις χαρτοφυλακίων δανείων σε funds δεν θα γίνουν πριν από την παρέλευση 18μήνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης