του Φώτη Τριάρχη

«Είδηση» έβγαλε ο Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Κρήτη TV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα, με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δέχομαι ερωτήματα να ηγηθώ πρωτοβουλιών» αποκάλυψε προσθέτοντας: «Δεν είναι ευχάριστο ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού να είναι κατακερματισμένος. Θεωρώ ότι η επανενοποίηση είναι απαραίτητη. Να επανενώσουμε το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Δεν είναι όμως θέμα προσώπων. Είναι θέμα αρχών».

Ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ευθεία επίθεσης κατά του Ευ. Βενιζέλο τον οποίο κατηγόρησε για τη στάση του στις Κάννες.«Ο Βενιζέλος δεν με στήριξε. Συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Ευθύνες καταλόγισε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ το 2010 είχαν στηρίξει την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, δεν θα είχαμε χάσει πολύτιμο χρόνο και θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς, ο Αντώνης Σαμαράς, αντί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει η δική μας κυβέρνηση, άρχισε να προσπαθεί να ξεφεύγει από τις υποχρεώσεις. Πέταξε την μπάλα στην επόμενη κυβέρνηση με δύσκολους όρους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριηξε ότι το Κίνημα «βάζει πλάτη στη διαπραγματευτική προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση».

Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να πάει στο Eurogroup με σοβαρή πρόταση, προκειμένου να επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό: «Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Να πει πως δεν γίνεται να εφαρμόσει ακριβώς ή ένα πολύ μεγάλο μέρος των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης