Μόνο η παρουσία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο, με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιτέθηκε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, γιατί το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη, που έγινε στο «Ι.Βελλίδης» της ΔΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και είπε χαρακτηριστικά: «Η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της, αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν.

» Απέτυχαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην προγραμματισμένη εδώ και τρία χρόνια έξοδο από το Πρόγραμμα. Και όταν κατάλαβαν ότι απέτυχαν, τι έκαναν; Σκηνοθέτησαν και αυτοί τη φυγή τους. Όπως οι εμπρηστές της χώρας το 2009.

» Πέταξαν την καυτή πατάτα στον όποιο επόμενο. Βύθισαν και πάλι τον τόπο στην ανασφάλεια, παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη της χώρας. Εμείς ποτέ δεν παίξαμε τη χώρα στα ζάρια, όπως έκαναν. Βαρύτατες οι ευθύνες της κλειστής ομάδας που κυβέρνησε τα τελευταία 2,5 χρόνια.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, είπε ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι και απέναντι στην «αριστερή συντήρηση», εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε: «Δεν ήταν μόνο η δεξιά συντήρηση που πετούσε πέτρες από την εξέδρα. Βαρύτατες ευθύνες έχει και η ηγεσία της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε μια μεγάλη συμφωνία με τους εταίρους για τη διευθέτηση του χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και τόνισε πως «υπάρχουν ήδη πολλές προτάσεις από επιφανείς αναλυτές για πανευρωπαϊκές λύσεις για συντονισμένη μείωση και αμοιβαιοποίηση χρέους».

Πρότεινε και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα του χρέους.

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης