Tην άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδιο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» το οποίο με τον καταφρονητικό για τη Βουλή τίτλο “Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους” “ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ» ,«ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ», εξαπολύει μύδρους για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση μεταβολής ταυτότητας φύλου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε το εν λόγω δημοσίευμα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας να πράξει τα δέοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός κάνει αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν με το επίμαχο δημοσίευμα παραβιάζονται διατάξεις που συνδέονται μεταξύ άλλων με την υποκίνηση σε ρατσιστική βία.
Νωρίτερα σήμερα , ο δικηγόρος Αγης Τάτσης , με αφορμή το ίδιο δημοσίευμα, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στη μήνυση ο δικηγόρος «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο « «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ», στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης