Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Το κονδύλι ύψους 82.656,00 ευρώ εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία της Βουλής, ώστε ενόψει και της ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας να ξεκινήσουν οι εργασίες στο νότιο τμήμα του Κοινοβουλίου, το οποίο… έμπαζε νερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στάθμευση των υπουργικών αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο σημείο δημιούργησε το πρόβλημα, αφού τα μάρμαρα φαίνεται πως υποχώρησαν.

Ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο, αλλά το κονδύλι έχει ήδη καταγραφεί στον φετινό Προϋπολογισμό της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και θα τελειώσουν σε είκοσι μέρες. Η τεχνική εταιρεία έχει δεσμευτεί για την παράδοση του έργου εντός των τριών εβδομάδων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ ημερησίως.

Επίσης, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να αντικαταστήσει τα μάρμαρα που θα σπάσουν κατά την αποξήλωση με ίδιας ποιότητας μάρμαρα.

Όλα τα υλικά και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση του έργου θα πρέπει να είναι καινούργια, άριστης ποιότητας και τυποποιημένα προϊόντα γνωστών κατασκευαστών -που ασχολούνται κανονικά με την παραγωγή τέτοιων υλικών-, χωρίς ελαττώματα και θα έχουν διαστάσεις και τα βάρη που προβλέπονται από τους κανονισμούς, εφόσον δεν καθορίζονται από τις προδιαγραφές.

Αποκλειστικά στη Ζούγκλα τα έγγραφα της τεχνικής περιγραφής για τη στεγανοποίηση των μαρμάρων και το κόστος των εργασιών.

Ποιος πληρώνει τις 80.000 ευρώ; Το μάρμαρο το πληρώνει -λένε- πάντα ο λαός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης