Oρατό είναι το ενδεχόμενο καθυστέρησης της αξιολόγησης του Οκτωβρίου, λόγω των επερχόμενων εκλογών, όπως υποστηρίζει ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα, ο Τόμσεν εκτίμησε πως λόγω των εκλογών και των χρονοβόρων διαδικασιών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τον ESM είναι πιθανό να καθυστερήσει.

Ως εκ τούτου θα καθυστερήσει η εκταμίευση του τελευταίου μέρους της α’ δόσης των 3 δισ. ευρώ, αλλά και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει κανονικά στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα έως το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας είναι αυξημένες για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα πρέπει να καταβληθούν 1,5 δισ. ευρώ προς το Ταμείο. Η πρώτη πληρωμή δόσης ύψους 300 εκατ. ευρώ θα γίνει την προσεχή Παρασκευή και θα ακολουθήσει στις 14 Σεπτεμβρίου η καταβολή 337 εκατ. ευρώ, στις 16 του μηνός η πληρωμή 563 εκατ. και στις 21 Σεπτεμβρίου η πληρωμή 337 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης